Notícies

La Diputació de Girona col·labora amb la Fira Multisectorial i Ramadera de Puigcerdà, que rep enguany 20.000 visitants

Foto : Fotos: Ajuntament de Puigcerdà

El vicepresident segon, Albert Piñeira, assisteix al 41è concurs de cavalls, que assoleix un nou rècord de participants, amb 250 exemplars

Puigcerdà i la resta de la Cerdanya s'han abocat durant aquest cap de setmana a la tradicional Fira Multisectorial i Ramadera. El certamen, que s'organitza des del 1270 i que rep el suport de la Diputació de Girona, és un dels grans referents del món del cavall al Pirineu i també a Europa: hi assisteixen compradors d'arreu interessats en el cavall pirinenc català. Enguany l'han visitada unes 20.000 persones.

Dissabte al matí, va tenir lloc un dels actes principals de la Fira, el 41è concurs de cavalls. En aquesta edició, s'ha superat el rècord de participació, amb 250 exemplars: 175 hi han pres part en la categoria individual i els 75 restants ho han fet en categories col·lectives, en què es premia el conjunt d'una ramaderia. El vicepresident segon de la corporació i alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha estat present en l'esdeveniment i ha repartit els guardons. 

Quant a la fira ramadera, s'hi han aplegat un total de 900 caps de bestiar. «Tot plegat serveix per posar en valor la ramaderia cerdana i la qualitat dels exemplars que participen en el concurs. I això no és una feina d'un any, sinó de molt de temps, conseqüència de la bona tasca dels ramaders i ramaderes durant els últims anys per millorar la genètica», ha destacat el vicepresident Albert Piñeira, que ha remarcat l'impacte que té aquest esdeveniment en l'activitat econòmica del municipi.

A més, la Fira també ha aplegat un gran nombre de parades multisectorials, repartides entre el polígon industrial, el centre de la vila i la zona de l'estany. En total, unes 240.