Notícies

Oberta la quarta edició dels Premis Projecta't, que impulsen el creixement d'empreses i autònoms de la demarcació

Foto : Oberta la quarta edició dels Premis Projecta't, que impulsen el creixement d'empreses i autònoms de la demarcació

El període d'inscripció es tanca el 30 de novembre i els guardonats obtindran l'assessorament personalitzat i gratuït d'experts en l'àmbit que necessitin 

Des d'aquest dimarts, 1 de novembre, totes les empreses creades entre l'1 de gener de 2018 i el 31 de desembre del 2021 i els autònoms donats d'alta en el mateix període, amb domicili fiscal a les comarques gironines, ja es poden inscriure a la quarta edició dels Premis Projecta't. 

Els guardons, impulsats des del 2019 per la Diputació de Girona a través del Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic i Local, volen donar suport als emprenedors de la demarcació amb vocació de fer créixer els seus negocis. Per aquest motiu, els guanyadors obtindran un acompanyament, en què rebran fins a quaranta hores d'assessorament personalitzat i gratuït d'un o més consultors experts sobre els àmbits que necessitin per impulsar la seva iniciativa empresarial.  

Per aspirar als premis _com a màxim, deu per edició_, caldrà que els aspirants, independentment del sector al qual pertanyin, tinguin identificat un repte o una oportunitat de millora concrets, com el desenvolupament d'un nou producte o servei, l'accés a nous mercats, l'obertura de nous canals de comercialització, millores en els processos productius o també l'obtenció de segells de qualitat.

El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha destacat: «És molt gratificant veure com els Premis Projecta't han servit perquè emprenedors locals amb ganes de créixer hagin pogut construir, juntament amb el menor, un pla d'actuació que els ha permès accedir a nous mercats i, fins i tot, a internacionalitzar-se a països com França, Japó o els Estats Units».  

«Veient els resultats d'aquests tres anys, en termes d'ocupació i vendes, i les valoracions dels guanyadors, podem estar satisfets del treball que s'ha a la Diputació, conjuntament amb les entitats públiques de suport a l'emprenedoria, per consolidar els Premis Projecta't al territori», ha afegit Pau Presas. 

Aquesta iniciativa s'emmarca en el programa d'emprenedoria «CO-CREIX» i compta amb el suport del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea. 

Enguany, com a novetat, s'ofereix un servei d'acompanyament a les empreses autònomes que volen preparar la candidatura als premis i necessiten orientació. S'hi pot accedir mitjançant el correu electrònic emprenedoria@ddgi.cat

Tres edicions, vint-i-vuit premiats

Si bé hi ha hagut una pandèmia pel mig que ho ha condicionat tot, els guardonats en les tres primeres edicions han valorat molt positivament la seva experiència. Tant és així que, dels vint-i-vuit premiats, més de la meitat han incrementat la seva facturació i un terç, la plantilla, gràcies a l'expertesa i el guiatge dels mentors. 

Per comarques, el Gironès (16) i la Selva (7) són les que, majoritàriament, s'han endut el gruix dels guardons. També n'han obtingut alguns projectes empresarials de l'Alt Empordà (2) i del Baix Empordà, la Garrotxa i el Ripollès (1). 

El termini per inscriure's en aquesta quarta edició dels Premis Projecta't acabarà el proper dimecres, 30 de novembre (inclòs). Tota la informació i els requeriments per presentar-s'hi es poden trobar al lloc web dels premis

Documentació