Notícies

El diputat responsable del segell Girona Excel·lent, Jordi Camps, visita la fira agroalimentària SIAL de París

Foto : El diputat responsable del segell Girona Excel·lent, Jordi Camps, visita la fira agroalimentària SIAL de París

Cada dos anys, el centre d'exposicions París-Nord Villepinte acull el Saló Internacional d'Alimentació i Begudes (SIAL), considerat un dels esdeveniments més importants del món en el sector agroalimentari. Aquesta setmana, el diputat responsable del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha visitat la mostra d'enguany, que ha congregat tots els agents del sector i ha reunit una oferta representativa de productes alimentaris i begudes d'arreu del món.

El diputat Jordi Camps ha aprofitat la seva assistència a París per reunir-se amb empreses del segell Girona Excel·lent que han estat al saló (com Anela Fruits i Birba), i també amb altres empreses del sector de la demarcació de Girona (Costa Brava Foods i Aigües de Vilajuïga). 

També ha mantingut una trobada amb Prodeca, empresa pública adscrita al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat que promou els aliments catalans a Catalunya i al món, per estudiar possibles col·laboracions per a properes edicions. Així mateix, ha contactat amb empreses de suport per a l'exportació a França. 

El SIAL 2022 ha concentrat durant cinc dies a París la millor oferta agroalimentària, amb la representació de dinou sectors de productes i 5.500 expositors. En total, ha rebut més de 140.000 visitants.