Notícies

El diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic i Local, Jordi Camps, en la inauguració de les fires de l'oli i de l'avellana

Foto : Fotografies: Ajuntament de Brunyola i Ajuntament de Ventalló

Aquest cap de setmana han tingut lloc la 28a edició de la Fira de l'Avellana de la Selva a Brunyola i la 30a edició de la Fira de l'Oli de Ventalló

El diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic i Local de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha participat aquest dissabte en la inauguració de la 28a edició de la Fira de l'Avellana a Brunyola, juntament amb l'alcaldessa de Brunyola i Sant Martí Sapresa, Anna Maria Mascort; el representant del Consell Comarcal de la Selva, Pere Fernández, i la directora dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Girona, Elisabet Sánchez.

Durant l'acte, es va remarcar el paper que ha tingut la dona pagesa en el món rural a l'hora de preservar i mantenir el cultiu de l'avellana a la nostra comarca perquè continuï sent un producte de qualitat i de prestigi. Així mateix, es van homenatjar les avellaneres Assumpció Tomàs, Raquel Darna i Mara Planella. 

L'endemà, diumenge, el diputat Jordi Camps va participar en la inauguració de la 30a edició de la Fira de l'Oli de Ventalló. A l'acte, presidit per l'alcaldessa de Ventalló, Remei Costa, hi van assistir el vicepresident del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Josep Maria Bernils; l'historiador i arqueòleg del MAC d'Empúries i alcalde de Lladó, Joaquim Tremoleda, i el director de l'Oficina Comarcal d'Agricultura de l'Alt Empordà, Jordi Vergés Aiguaviva.

La Fira de l'Oli de Ventalló ha tingut lloc entre els actes de la Festa Major i ha potenciat, enguany, la figura de l'artesà per posar en valor el seu producte i dignificar-lo.

Per al diputat Jordi Camps, la Fira és «el resultat de l'esforç de tot un poble que ha treballat any rere any per tirar endavant aquestes festes de promoció agrícola i tradicional  amb les diferents institucions que hi participem».

«Per això és un plaer haver participat en la inauguració d'aquestes fires, que promouen el producte local més significatiu», ha remarcat Jordi Camps.

Així mateix, ha definit aquesta tasca de promoció en consonància «amb la línia de la Diputació de Girona de promocionar l'activitat econòmica local i el producte local i així ajudar els municipis de la demarcació en el seu desenvolupament econòmic».