Notícies

El vicepresident Pau Presas i el diputat Joan Fàbrega es reuneixen amb la Cambra de Comerç de Palamós i visiten empreses de la comarca

Foto : Fotografies: Iconna

El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, i el diputat de Desenvolupament Sostenible, Joan Fàbrega, han visitat aquest dimecres la Cambra de Comerç de Palamós, on s'han reunit amb representants de l'Associació per al Foment Empresarial del Comerç i Turisme de Palamós (Fecotur).

A la reunió hi han participat Toni Bachiller, president de Fecotur; Carles Arnall, vicepresident de Fecotur i de la Cambra de Comerç de Palamós; Ventura Puig, gerent de Fecotur, i Pol Fages i David Sánchez, president i secretari de la Cambra, respectivament. Els han presentat el projecte Booking, la central de reserves de l'associació, que disposa del suport de la Diputació des del comerç i que demana explorar noves possibilitats de col·laborar en l'impuls de l'economia del territori i en l'ajuda a les empreses per fer créixer els seus projectes.

Un cop finalitzada la reunió, s'han desplaçat al passeig de Palamós per visitar l'oficina de Booking (a l'antiga oficina de turisme de l'Ajuntament), on Fecotur ha establert un punt de divulgació de la seva activitat turística i de l'activitat dels seus associats, i també de comercialització dels seus productes.

Per als representants de Fecotur tenir una presència constant en aquest espai els dona molta visibilitat i fins i tot han pogut gestionar per als seus associats sortides amb caiac i amb l'embarcació La Goleta, activitats de submarinisme, motos aquàtiques, tirolines, gimnàs, jocs de làser, hípica i bicicletes, lloguer d'embarcacions i reserves a hotels i restaurants. Han atès més de dues mil persones.

La recepció ha continuat fent una visita a la Carnisseria Arnall, al centre de Palamós, xarcuters de referència a la comarca, amb més de deu botigues al detall.

Més endavant, el vicepresident Pau Presas i el diputat Joan Fàbrega, juntament amb els representants de la Cambra, s'han desplaça a Calonge i Sant Antoni, on han visitat les empreses Artplay i Artycled, de retolació d'exposició, punts de venda i construcció d'estands de fires. Allà els han explicat el projecte d'economia circular i sostenibilitat que porten a terme ambdues empreses. Aquesta plataforma col·laborativa contribueix a la recuperació de materials i a la seva transformació en objectes de disseny amb la col·laboració d'artistes i la participació de persones en risc d'exclusió.

Finalment, també a Calonge i Sant Antoni, s'han desplaçat al Park Hotel San Jorge, on els han exposat el projecte «Sostenibilitat turística Biosphere» de la Cambra i la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre, un projecte pilot per explorar possibles aliances amb la Diputació de Girona.

En aquesta trobada hi han participat Genís Dalmau, president de la Cooperativa Costa Brava Centre; Carles Anglada, director general d'Escampa Hotel (grup del qual forma part Park Hotel San Jorge) i membre de la Cambra de Comerç de Palamós i de la Costa Brava Centre; Judit Llaberol, gerent del Grup Costa Brava Centre; Pol Fages, president de la Cambra, i David Sánchez, secretari de la Cambra.

El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha remarcat que «hem conegut de primera mà la feina que, la Cambra de Comerç de Palamós i Fecotur, fan pel comerç i les empreses de la zona. Millorar la competitivitat de les pimes i el seu posicionament en diferents mercats amb la visió de sostenibilitat i els Objectius de Desenvolupament Sostenible és tasca de tots. Volem remarcar la importància que tenen pel desenvolupament econòmic local les empreses que aposten per la sostenibilitat».

El diputat de Desenvolupament sostenible, Joan Fàbrega, ha incidit en que «treballem amb el territori per tal de buscar les complicitats entre sectors turístics, empresarials i administracions fonamentades en la sostenibilitat, que n'ha de ser un dels principals components. I així assolir una demarcació sostenible».