Notícies

Miquel Noguer entrega el Premi Revelació 2022 a la xef Elisabet Farrero, en els Premis Nacionals de Gastronomia

Foto : Fotos: Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició

Juntament amb el president de la Diputació de Girona, van assistir també a l'acte el vicepresident primer, Pau Presas; la vicepresidenta tercera, Maria Puig, i altres diputats de la corporació

El Premi Nacional de Gastronomia d'enguany ha estat per al gironí Albert Sastregener, xef del resturant Bo.Tic de Corçà

El restaurant Mas Marroch de Vilablareix va ser l'escenari aquest dimecres al vespre del lliurament dels Premis Nacionals de Gastronomia 2022 per part de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. L'acte, que ha arribat a la vintena edició, ha pogut recuperar enguany el sopar de gala després d'un parèntesi de dos anys a causa de la pandèmia. 

La Diputació de Girona hi dona suport i hi va estar representada a través del president de la corporació, Miquel Noguer. També hi van assistir el vicepresident primer, Pau Presas; la vicepresidenta tercera, Maria Puig, i els diputats Jaume Dulsat, Jordi Masquef, Jordi Camps, Quim Ayats i Pere Casellas.

Miquel Noguer, juntament amb la vicepresidenta de l'Acadèmia, Carme Ruscalleda, va entregar un dels guardons de la nit, el Premi Revelació 2022. Va recaure en Elisabet Farrero, xef i propietària del restaurant El Ventador de Barruera, a la Vall de Boí, un local de cuina creativa amb productes de proximitat i de temporada de l'Alt Pirineu. 

El Premi Nacional de Gastronomia 2022 se'l va emportar Albert Sastregener, xef i propietari del restaurant Bo.Tic de Corçà, que compta en l'actualitat amb dues estrelles Michelin. L'hi van lliurar el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i el president de l'Acadèmia, Carles Vilarrubí. 

Pel que fa a la resta de guardons, Joan Junyent, del restaurant Windsor de Barcelona, va obtenir el Premi Cap de Sala 2022; Carla Simón, guionista, directora de cinema i guanyadora recentment de l'Os d'Or del Festival de Berlín per la pel·lícula Alcarràs, el Premi Especial de l'Acadèmia 2022, i Joan Esculies, historiador, periodista i escriptor, el Premi Néstor Luján 2022, que reconeix la tasca de divulgació i suport al sector per part del periodisme gastronòmic. 

Els guanyadors són el resultat d'un procés de votació secret que els acadèmics fan al llarg de l'any. L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició selecciona els cuiners, professionals, institucions o col·lectius per l'excel·lència en la seva tasca i per l'aportació a la cuina i a la gastronomia del país. 

Els Premis Nacionals de Gastronomia van néixer amb el propòsit de preservar la identitat d'una herència tan pròpia com és la cuina catalana i salvaguardar una dedicació tan antiga com és l'ofici de cuinar. Aquesta ha estat la primera edició que ha tingut lloc fora de les comarques de Barcelona i també la que ha comptat amb més participació.