Notícies

El diputat Jordi Camps intervé en la presentació de la nova guia de restaurants de la Cuina de l'Empordanet, a Llafranc

Foto : El diputat Jordi Camps intervé en la presentació de la nova guia de restaurants de la Cuina de l'Empordanet, a Llafra

La Cuina de l'Empordanet ha presentat aquest dimecres al matí, al restaurant Terrassa Terramar de Llafranc, la seva guia 2022/2023, en un acte que ha comptat amb la presència del diputat de la Diputació de Girona, Jordi Camps; el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, i l'alcalde de Palafrugell, Joan Vigas, així com els caps de cuina i de sala dels disset restaurants que formen part del col·lectiu gastronòmic.

La publicació, que s'ha editat en dues versions -una en català i francès i l'altra en castellà i anglès-, té l'objectiu de donar a conèixer i promocionar aquests establiments i facilitar la feina als informadors turístics de la zona, ja que es distribueix a oficines de turisme i altres punts d'informació. En tot cas, no es tracta d'una guia adreçada únicament als visitants ocasionals o als turistes, sinó també a persones de les comarques gironines que vulguin gaudir dels restaurants del territori que cuiden el producte de qualitat i proximitat. 

Enguany, com a novetat, s'ha incorporat al col·lectiu La Cala Taverna de Palamós, amb el xef Tomàs Brull al capdavant. Quant als continguts de la guia, s'ha decidit donar protagonisme als espais interiors i exteriors dels restaurants, així com a les fotografies conjuntes de caps de cuina i de sala, per donar més visibilitat a la feina del personal de sala.

El diputat Jordi Camps ha recordat que la gastronomia gironina és una «referència mundial», gràcies al treball dels productors i els restaurants de la demarcació: «A la Diputació de Girona, en som conscients i, per això, donem suport econòmic a associacions com la Cuina de l'Empordanet perquè desenvolupin amb les millors eines possibles la tasca de dinamització i identificació del territori -en aquest cas, de l'Empordà- com una destinació gastronòmica de primer ordre».

La guia de restaurants 2022/2023 de la Cuina de l'Empordanet es pot visualitzar també en format digital.

L'acte també ha servit per donar a conèixer el nou lloc web del col·lectiu, amb un disseny completament actualitzat i continguts i seccions renovats.