Notícies

El diputat Jordi Camps, amb el segell Girona Excel·lent a Bolonya

Foto : El diputat Jordi Camps, amb el segell Girona Excel·lent a Bolonya

Aquest dijous ha tingut lloc un intercanvi de coneixements de producte local entre Girona i Bolonya a la ciutat italiana. La Diputació de Girona hi ha estat present a través del segell de qualitat Girona Excel·lent.
El diputat delegat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local i de Girona Excel·lent, Jordi Camps, ha estat rebut pel regidor d'Agricultura, Daniele Ara, i han intercanviat experiències en la gestió de temes agroalimentaris.

La trobada entre els dos territoris ha comptat amb conferències, mercat de productes locals gironins i bolonyesos, i un sopar amb maridatge de vins de l'Empordà i productes de Girona Excel·lent guiat pel sommelier Josep Roca i el cuiner italià Crippa.

Les activitats han tingut lloc a la Cooperativa Eta Beta, de Bolonya, i s'emmarquen dintre del projecte CENAE Girona Bolonya.

Les conferències han anat a càrrec de Norbert Bes, director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que ha presentat la Costa Brava i el Pirineu de Girona com a destinació enogastronòmica; Massimo Montanari, gastrònom italià, amb «Fiume di vino, Montagne di formaggio», i Josep Roca, que ha posat en valor el món del vi en la conferència titulada «Vins de foc: globalització i canvi climàtic».

Paral·lelament s'ha fet un mercat amb exposició de productes locals de tots dos territoris i s'han presentat tastos de productes de Girona Excel·lent cuinats per Pep Nogué.

El CENAE Girona Bolonya és un acte d'agermanament gastronòmic i cultural. S'hi tasten els millors vins i els millors productes gastronòmics dels dos territoris i s'hi explica per què les nostres gastronomies són tan singulars i per què els nostres territoris són tan especials. Joan Crous, artista de Banyoles, és l'impulsor del projecte.