Notícies

El diputat Jordi Camps lloa la combinació entre gastronomia i lleure que proposa el campus de cuina Brutal, a Vilobí d'Onyar

Foto : Fotos: Ajuntament de Riudellots de la Selva

La primera edició, que tindrà lloc del 3 al 10 de juliol, està dirigida a joves d'entre 8 i 16 anys i compta amb el suport de la Diputació de Girona, a través del segell Girona Excel·lent

El Centre d'Innovació Gastronòmica Industrial de Riudellots de la Selva (FoodLab) ha estat l'escenari aquest dijous al matí de la presentació del programa d'activitats i el pla acadèmic del campus de cuina Brutal, que tindrà lloc del 3 al 10 de juliol a Vilobí d'Onyar. Aquesta nova proposta està liderada pel cuiner i presentador de TV3 Marc Ribas i per Berta Mas. 

L'acte ha comptat amb la participació del diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona, Jordi Camps; l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, i dels promotors del campus, que n'han explicat tots els detalls. 

L'objectiu d'aquesta primera edició del campus, adreçat a joves d'entre 8 i 16 anys, és fomentar l'aprenentatge i l'adquisició de valors, actituds i hàbits a través de la convivència en grup dins d'un espai diferent a l'habitual i de les diverses activitats proposades, que tindran la gastronomia com a eix principal. 

«Celebrem que apareguin aquest tipus d'iniciatives innovadores i dinamitzadores, que combinen la gastronomia amb l'educació i el lleure. Aquest campus ajudarà a valorar la cuina del territori, donarà a conèixer els productors i els productes de la nostra terra i ensenyarà com cuinar-los d'una forma divertida», ha destacat Jordi Camps. 

La Diputació de Girona s'hi ha implicat activament a través del seu segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent. En aquest sentit, ha gestionat activitats amb l'empresa Mas Marcè de Siurana (Alt Empordà), Nuasets de Brunyola (Selva) i a la llotja de Palamós. A més, el xef i divulgador gastronòmic de Girona Excel·lent Pep Nogué també hi farà una classe magistral. 

Els organitzadors del campus de cuina Brutal també han explicat les col·laboracions que aquest projecte manté amb l'Escola d'Hostaleria Joviat i la Fundació Pere Tarrés, i també han explicat el projecte solidari que tenen amb l'Hospital Clínic de Barcelona. 

Les inscripcions ja estan obertes a www.gastronomiabrutal.com.