Notícies

La vicepresidenta quarta, M. Àngels Planas, en la presentació de Girona, Temps de Flors

Foto : La vicepresidenta quarta, M. Àngels Planas, en la presentació de Girona, Temps de Flors

Es recupera el format habitual després de dues edicions marcades per la pandèmia de la covid-19
Del 7 al 15 de maig, es podran visitar un total de 119 projectes florals repartits en 107 punts

La vicepresidenta quarta de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, ha participat aquest matí en la presentació de Girona, Temps de Flors juntament amb l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana, on s'han explicat els detalls de l'edició d'enguany.

Girona, Temps de Flors recupera l'essència de la mostra floral en aquesta 67a edició, amb la connexió amb la natura com a font d'inspiració de gran part dels projectes i amb la mirada posada en un futur amb esperança i optimisme, amb ganes de deixar enrere dos anys marcats per la pandèmia de la covid-19. Del 7 al 15 de maig, es podran visitar un total de 119 projectes florals repartits en 107 punts.

Després de l'edició especial «A cel obert» de l'any passat, enguany es podran tornar a visitar espais interiors, com el claustre i els soterranis de la catedral o els Banys Àrabs, i alguns patis, com el de la Casa Sambola. Es mantindran, a més, les quatre rutes repartides pels dotze barris de la ciutat que tenen projecte floral (Barri Vell, Can Gibert del Pla, Carme, Devesa, Eixample, Mercadal, Montilivi, Santa Eugènia, Sant Narcís, Taialà i Vall de Sant Daniel) i que proposen un recorregut a través dels principals eixos comercials i de les zones verdes urbanes i periurbanes del municipi.
 
La vicepresidenta M. Àngels Planas ha assenyalat en la seva intervenció que «al voltant d'aquest festival floral s'ha bastit un projecte cultural que va molt més enllà de les flors i  obert a tots els públics. I això comporta més visibilitat al nostre territori, a la nostra ciutat».
«Durant nou dies de maig, en què se succeiran activitats i propostes a l'entorn i a propòsit de l'exposició de flors, Girona es convertirà una vegada més en l'epicentre de tota mena d'activitats (culturals, lúdiques, comercials...) per a tots els públics. I això és bo per a la reactivació econòmica de la nostra demarcació», ha afegit.

Tot seguit, M. Àngels Planas ha remarcat: «Girona, Temps de Flors ha esdevingut un aparador nacional, però també s'ha estès més enllà de les nostres fronteres, com ho demostren les més de 200.000 persones que van visitar la mostra l'any passat, després de la situació provocada per la pandèmia de la covid-19. Des de la Diputació de Girona apostem per generar sinergies entre les diferents institucions perquè aquesta col·laboració permet sumes que multipliquen. És així com projectes com Girona, Temps de Flors tiren endavant any rere any».

En la presentació s'ha destacat que aquest 2022 es mantindrà el tancament perimetral del Barri Vell per motius de seguretat. Hi haurà cinc punts d'entrada (pujada de Sant Feliu, pujada del Rei Martí, plaça dels Jurats, passeig Arqueològic i plaça de Sant Domènec) i cinc punts de sortida (pujada de Sant Feliu, carrer de la Força, plaça dels Jurats, passeig Arqueològic i plaça de Sant Domènec). Els horaris d'obertura dels espais seran de 10 a 22 h. Els dissabtes 7 i 14 de maig i el dimecres 11 de maig els projectes es podran visitar fins a les 24 h.

Tal com és habitual en els darrers anys, aquest 2022 es farà una nova edició del Concurs d'Aparadorisme i Decoració Interior, en el qual participaran 37 establiments, i es comptarà de nou amb la implicació del sector de l'hostaleria i la restauració de la ciutat, amb diverses promocions i menús especials del 7 al 15 de maig.

Una de les novetats d'aquesta edició és que, a banda del cartell guanyador de la 67a edició, obra de Chloe Sierra, també es podran veure la resta de cartells finalistes en una exposició que es podrà visitar durant els dies de Girona, Temps de Flors al Centre Cívic Sant Narcís, el Centre Cívic Santa Eugènia, el Centre Cívic Pla de Palau, el Centre Cívic Pont Major, el Centre Cívic Ter i l'Espai Cívic Mercadal.

Girona, Temps de Flors s'organitza amb la participació de la societat gironina. El treball col·laboratiu i l'esforç desinteressat de centenars de persones voluntàries fan possible la mostra floral, que compta amb la implicació directa de les associacions que l'organitzen des dels inicis (Associació Amics de la Girona Antiga i Associació Amics de les Flors de Girona) i el suport de l'Ajuntament.