Notícies

El president de la Diputació, Miquel Noguer, assisteix a la inauguració del Fòrum Gastronòmic Girona al Palau de Fires

Foto : Fotos: Pere Duran

El Fòrum Gastronòmic Girona, el principal aparador del món de la gastronomia de Catalunya dirigit a professionals, ha engegat motors aquest diumenge amb l'acte d'inauguració, que ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i els diputats Jordi Camps i Quim Ayats. 

També hi han assistit l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, i la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, entre d'altres. 

L'esdeveniment, que tindrà lloc fins aquest dimarts, 15 de març, al Palau de Fires i l'Auditori Palau de Congressos de Girona, presenta un programa d'alta qualitat, amb la participació d'alguns dels millors cuiners del món, i on es concentraran diferents àgores temàtiques, taules rodones i diàlegs, sessions monogràfiques, tallers i demostracions, concursos i premis, i una zona de fira dinàmica i participativa amb més de 120 expositors. Tot plegat, gravitant al voltant de dos eixos principals, la formació i la innovació tecnològica. 

La Diputació de Girona hi participa amb l'aula Girona Excel·lent, un espai de difusió de la cuina del territori maridat amb productes del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent creat amb la col·laboració dels col·lectius gastronòmics del territori (Cuina de l'Empordanet, Cuina Volcànica, Cuina del Vent i Cuina Pirinenca de la Cerdanya) i alguns restaurants membres del Club de Màrqueting d'Enogastronomia del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona. 

En la quinzena de sessions programades en aquest espai hi participen quinze cuiners i cuineres, tres sommeliers i caps de sala, tres baristes i un bàrman, tots ells professionals de la restauració en establiments i empreses gironines. Durant els tres dies de certamen, es faran demostracions de producte, tallers pràctics i s'exposaran tècniques culinàries amb l'objectiu de divulgar i potenciar els valors de la gastronomia gironina. 

Les sessions estaran dirigides per Pep Nogué, assessor gastronòmic de Girona Excel·lent. També hi ha representació de 33 empreses que actualment tenen el distintiu. 

El Fòrum Gastronòmic Girona compta enguany amb noms propis com els germans Roca, Fina Puigdevall, Carme Ruscalleda, Jordi Cruz, Ada Parellada, Nandu Jubany, Marc Ribas, Paco Pérez, Mateu Casañas, Oriol Castro, Eduard Xatruch, Meritxell Falgueras, Raül Balam, Toni Gerez, Jeroni Castell, Mauro Colagreco i Massimo Bottura, entre d'altres.