Notícies

Miquel Noguer destaca la rellevància del Fòrum Gastronòmic Girona per mantenir la demarcació com a referent culinari mundial

Foto : Miquel Noguer destaca la rellevància del Fòrum Gastronòmic Girona per mantenir la demarcació com a referent culinari

El president de la Diputació ha intervingut en la presentació del certamen, que tindrà lloc del 13 al 15 de març al Palau de Fires i a l'Auditori de Girona

El diputat Jordi Camps també ha assistit a l'acte, en el qual s'ha donat a conèixer un programa amb els millors caps de sala i xefs del panorama internacional

El Mas Marroch de Vilablareix ha estat l'escenari aquest matí de la presentació del Fòrum Gastronòmic de Girona, que ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. El certamen, que tindrà lloc del 13 al 15 de març al Palau de Fires i a l'Auditori de Girona, oferirà un extens programa de monogràfics, concursos i demostracions, amb la presència dels millors caps de sala i xefs del panorama internacional. 

Seran tres dies d'activitats amb noms propis com els germans Roca, Fina Puigdevall, Carme Ruscalleda, Jordi Cruz, Ada Parellada, Nandu Jubany, Marc Ribas, Paco Pérez, Mateu Casañas, Oriol Castro, Eduard Xatruch, Meritxell Falgueras, Raül Balam, Toni Gerez, Jeroni Castell, Mauro Colagreco i Massimo Bottura, entre d'altres. 

En la seva intervenció, Miquel Noguer ha celebrat el retorn de l'esdeveniment i el seu paper rellevant per mantenir la demarcació en la primera línia gastronòmica mundial: «La missió de les institucions és estar al costat de qualsevol iniciativa que aporti economia i fomenti les comarques gironines cap a l'exterior».

«La simbiosi entre productors i cuiners ha estat imprescindible perquè la nostra demarcació hagi assolit reconeixement mundial en l'àmbit gastronòmic. La vocació del Fòrum Gastronòmic de Girona és aquesta: crear un espai de trobada per afavorir encara més la interacció entre ells», ha afegit el president de la Diputació de Girona. 

A més de demostracions, sessions monogràfiques sobre el bistec tàrtar, el pastís de formatge o la cocteleria i els destil·lats, i concursos com «El millor bistec tàrtar d'Espanya» i «El millor xuixo del món», també s'ha dissenyat una zona d'exposició per facilitar la interacció entre empresaris i professionals. La voluntat és descobrir nous potencials i les últimes tendències del sector gastronòmic, representades per empreses líders del sector, equipaments, serveis i distribució.

El segell Girona Excel·lent

La Diputació de Girona dona suport un any més al Fòrum Gastronòmic i també hi tindrà enguany una presència activa. En aquest sentit, comptarà amb l'Aula Girona Excel·lent, un espai coproduït pel segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent i el club d'enogastronomia del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona. 

S'hi portaran a terme un total de quinze tallers amb cuiners i productors dirigits per Pep Nogué, assessor gastronòmic del distintiu. 

Al certamen també hi haurà representació de 33 empreses que actualment tenen el segell Girona Excel·lent. 

Una nova aplicació mòbil

En aquesta edició, el certamen presentarà una nova aplicació que oferirà als assistents tota la informació pràctica del saló, en temps real, amb el programa d'activitats, localitzacions, horaris i ponents, amb una destacada funcionalitat d'interacció i de treball en xarxa i amb l'emissió en streaming d'algunes de les sessions més destacades. 

D'aquesta manera, els professionals podran connectar-s'hi des de qualsevol lloc del món, en un primer pas per convertir el Fòrum Gastronòmic de Girona en un saló internacional totalment híbrid.