Notícies

La segona edició dels premis Projecta't premien la digitalització i la internacionalització

Foto : Foto: M. Millan

Les deu empreses guardonades són Plego, el xuixo de Can Castelló, Gesthip, UNDOS Arquitectura Cooperativa, Watelia, Centre d'Optometria Catalunya, Mycheftool, Menuts Girona, FAIND i Funengo

La Diputació de Girona ha lliurat aquest dijous els guardons de la segona edició dels Premis Projecta't, una iniciativa de suport a les empreses que s'emmarca en el programa d'emprenedoria CO-CREIX i que rep el finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). La finalitat dels premis és impulsar els projectes empresarials de la demarcació de Girona posant a l'abast dels equips guanyadors un ventall d'experts que els ofereixen suport i assessorament personalitzat perquè assoleixin els objectius de creixement esperats per al 2021. 

Un total de 22 iniciatives, entre empreses i autònoms, es van presentar a aquesta segona edició que es va convocar a finals del 2020, i el jurat en va escollir les que presentaven accions estratègiques amb un major potencial de creixement: Plego, el xuixo de Can Castelló, Gesthip, UNDOS Arquitectura Cooperativa, Watelia, Centre d'Optometria Catalunya, Mycheftool, Menuts Girona, FAIND i Funengo.

En els darrers sis mesos, els premiats han estat treballant amb consultors experts per definir l'estratègia a seguir i marcar les accions de creixement que duran a terme en el proper any. Un bon exemple és el cas de Plego, una empresa de Girona, especialitzada en la volumetria del paper i altres materials derivats, que buscava expandir els seus productes internacionalment i que, gràcies a la mentoria dels premis, ha iniciat acords comercials amb distribuïdors Europeus. 

Es poden conèixer més a fons les iniciatives guanyadores accedint a http://promoeco.ddgi.cat/premis-projectat/.

L'acte d'aquest dijous, que ha estat la culminació del treball realitzat per tots els guanyadors, ha comptat amb la presència del vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, i el diputat delegat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, Jordi Camps. 

En la seva intervenció, Jordi Camps ha destacat que «el guardó no és tan sols un reconeixement a l'esforç i a la feina que han fet aquestes empreses per arribar fins aquí, sinó també una mostra més de la seva iniciativa i valentia com a emprenedors».

El vicepresident Pau Presas, en el seu discurs de tancament de l'acte d'entrega dels Premis Projecta't, ha dit que «després de conèixer de més a prop aquests deu guardonats, que avui han rebut un merescudíssim reconeixement, i la diversitat de sectors d'activitat en què treballen, podem constatar que la demarcació de Girona disposa d'una gran riquesa emprenedora».

Segons Pau Presas, «aquest actiu tan preuat, com és l'emprenedor, es mereix tot el suport possible per fer créixer el seu negoci». Així doncs, per donar resposta a aquesta necessitat la Diputació de Girona compta amb el programa d'impuls i suport a l'emprenedoria, CO-CREIX, un programa jove però amb uns resultats prometedors. Des de la seva posada en funcionament, l'any 2019, s'han realitzat cursos i tallers en els quals han participat més de 800 persones, s'han dut a terme diverses iniciatives de mentoria i tutoria amb les quals s'ha acompanyat més de 150 empreses i s'ha creat l'Observatori de l'Emprenedoria, el qual aglutina informació de més de 70 entitats de la demarcació.