Notícies

La Taula per a la Reactivació Econòmica i Social es torna a reunir per minimitzar els efectes de la COVID-19

Foto : La Taula per a la Reactivació Econòmica i Social es torna a reunir per minimitzar els efectes de la COVID-19

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el vicepresident primer, Pau Presas, han mantingut aquest dijous una trobada telemàtica amb els agents socials i econòmics més representatius del territori gironí. L'objectiu d'aquesta reunió és continuar treballant en la Taula per a la Reactivació Econòmica i Social de la Demarcació de Girona per minimitzar-ne els efectes de la COVID-19 i, alhora, reforçar-ne el desenvolupament econòmic.

En l'acte, també hi han participat el director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat, Joan Martí Bonmatí; el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega; el vicepresident de la Cambra de Comerç de Palamós, Carles Arnall; el president de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, Eduard Bosch; el president de la FOEG, Ernest Plana; el president de PIMEC, Pere Cornellà; el secretari general d'UGT a les comarques gironines, Xavier Casas, i la secretària general de CCOO a la demarcació, Belén López. 

Durant la sessió, s'ha posat sobre la taula l'Informe territorial de la demarcació de Girona, que ha presentat aquest mes el Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la corporació. Es considera una eina molt útil perquè permet disposar d'informació de primera mà i molt detallada sobre la situació econòmica a la demarcació, la qual cosa pot ajudar a prendre les decisions que més convinguin al territori. 

A més, la diputada de Programes Europeus, Montse Mindan, també hi ha intervingut per explicar-hi els fons europeus Next Generation, bàsics per donar un impuls econòmic, tant a la demarcació com a tot Catalunya.

La voluntat de tots els implicats en aquesta Taula és optimitzar recursos, evitar duplicitats i fer actuacions que perdurin en el temps perquè aquest espai es projecti com una eina de referència a les comarques gironines. La Diputació de Girona, com a ens supramunicipal, és qui n'ha assumit el rol d'aglutinador de les sinergies i mesures que es tirin endavant.