Notícies

El vicepresident segon de la Diputació, Albert Piñeira, participa en els premis Ripollès Líders

Foto : El vicepresident segon de la Diputació, Albert Piñeira, participa en els premis Ripollès Líders

Hi ha lliurat el guardó a la millor iniciativa d'esports i joventut, en un acte que ha tingut lloc per primer cop a l'església de Sant Pere de Ripoll


Divendres a la tarda va tenir lloc la cerimònia de l'onzena edició dels premis Ripollès Líders, guardons que reconeixen les principals iniciatives que han contribuït a potenciar la comarca del Ripollès al llarg de l'any 2020. El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, va intervenir en l'acte i va ser l'encarregat de lliurar el guardó d'Esports i Joventut. El premi el va obtenir la candidatura de Bastiments Aventura i Casa de Colònies Torre del Coll per la seva aposta ferma pel lleure, la integració dels joves i el descobriment del territori, adaptat a infants i joves.

Albert Piñeira va voler destacar que, a pesar d'haver estat un any difícil per a tothom, aquesta onzena edició «tenia més sentit que mai». També va voler reiterar el suport de la Diputació de Girona als premis Ripollès Líders: «Compartim amb els premis la voluntat de treballar a favor de la promoció i la dinamització econòmica i sociocultural del territori i creiem que era fonamental celebrar aquesta edició per recompensar la labor de tots els candidats en un any tan complex com aquest». Enguany s'hi han presentat més de seixanta candidatures i s'hi han registrat prop de 65.000 vots populars, unes xifres superiors a les d'edicions anteriors.

L'església de Sant Pere de Ripoll va ser, per primer cop, l'espai que va acollir la gala d'entrega de premis, després d'una dècada tenint lloc al Teatre Comtal del municipi. L'acte es va dur a terme amb un aforament limitat a causa de la pandèmia de la COVID-19. Tanmateix, es va poder seguir en directe per Televisió del Ripollès, canal que forma part de Corisa Media Grup, organitzador dels premis.

Durant la cerimònia també es va fer entrega dels premis a les vuit categories restants: Ripollès de l'Any, Trajectòria Ripollès, Responsabilitat Social, Comerç Local, Projecció Cultural, Ecològica i Popular, Premi Joan Vilalta a empreses i indústria, Premi Josep Pujol Aulí al món del turisme, i Premi Eduard Soler al món empresarial.

El fet diferenciador dels premis Ripollès Líders es basa en la participació popular. És a dir, són els habitants de la comarca del Ripollès els que inscriuen les candidatures als premis. A més, els guanyadors de vuit de les nou categories existents els decideix la votació popular combinada al 50 % amb la votació del jurat. El Premi Trajectòria Ripollès és l'únic que és escollit només pel jurat.