Notícies

Els premis Projecta't de la Diputació de Girona impulsen deu empreses de la demarcació

Foto : Els premis Projecta't de la Diputació de Girona impulsen deu empreses de la demarcació

Aquesta és la segona edició dels premis Projecta't, de formació, mentoria i tutorització per a emprenedors de la demarcació de Girona

S'ha guardonat amb sis mesos d'assessorament personalitzat les empreses Plego, El Xuixo de Can Castelló, Gesthip, Undos Arquitectura Cooperativa, Watelia, Centre d'Optometria de Catalunya, MyChefTool, MenutsGirona, Vsponsor i Funengo

La Diputació de Girona va convocar, mitjançant el Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, la segona edició dels premis Projecta't, una iniciativa de suport a les empreses que s'emmarca en el programa d'emprenedoria «CO-CREIX» i que rep el finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

En aquesta segona convocatòria s'han premiat deu empreses gironines dels vint-i-dos projectes empresarials que es van presentar: Plego, El Xuixo de Can Castelló, Gesthip, Undos Arquitectura Cooperativa, Watelia, Centre d'Optometria de Catalunya, MyChefTool, MenutsGirona, Vsponsor i Funengo. Aquestes empreses han iniciat la seva activitat en els darrers cinc anys i, gràcies a aquest premi, podran donar una empenta al seu negoci.

A partir d'aquests guardons, les empreses emprendran un procés que les ha de portar a efectuar una diagnosi en la qual es detectaran les necessitats i es marcaran els objectius a assolir. Tindran fins a sis mesos per concretar el pla de treball que les ajudarà a impulsar el negoci i comptaran amb el suport d'experts que les orientaran en les seves decisions.

Una de les prioritats de la Diputació de Girona és que els recursos destinats al programa «CO-CREIX» d'emprenedoria beneficiïn tot el territori, i els premis Projecta't són només una de les moltes iniciatives que s'implementen en el marc d'aquest programa. Per a la Diputació de Girona, totes les mesures tenen un objectiu comú: fer de les comarques gironines un territori més competitiu.

A partir d'ara, per a les deu empreses guardonades, comencen sis mesos de treball per impulsar les seves iniciatives empresarials.


Les empreses premiades

Plego

Plego és una empresa de disseny especialitzada en la volumetria del paper i altres materials derivats. Treballen amb el plec a partir de la superfície plana del material i d'aquesta manera obtenen les formes volumètriques de les peces que volen representar. Per a les seves creacions, se solen inspirar en la natura i en el seu entorn.

Amb la mentoria, aquesta empresa confia a fer un pas important en la internacionalització dels seus productes, i encarar una estratègia comercial que l'ajudi a trobar nous canals de venda.

El Xuixo de Can Castelló

El Xuixo de Can Castelló és una empresa creada per iniciativa de Julià Castelló Pérez i Pilar Campos Vivancos que es dedica a la fabricació artesanal de l'autèntic xuixo de Girona. Aquests empresaris confien que el xuixo de Can Castelló sigui conegut arreu.

Amb la mentoria esperen arribar a nous mercats per poder establir acords comercials estratègics.

Gesthip

Gesthip és una aplicació mòbil que han desenvolupat dos joves emprenedors d'Anglès per centralitzar la gestió diària de les hípiques en una única eina tecnològica, tot i que l'aplicació també la pot utilitzar qualsevol centre hípic que hagi de controlar la gestió dels cavalls.

El que fa diferent aquesta aplicació respecte d'altres en gestió d'hípiques és que inclou tots els elements que s'han de coordinar per a la gestió i el manteniment diaris: l'eina permet fer el seguiment i el control del cavall, l'organització de les classes i l'adjudicació de les pistes, l'assignació de genets a cada cavall en funció del nivell i de les diferents disciplines, etc. L'eina és accessible des del mòbil per a totes les persones que treballen en un centre d'hípica: genets, monitors, personal de gerència, etc.

Aquesta empresa aspira a exportar la seva tecnologia arreu del món i a marcar la diferència en el sector de l'administració d'hípiques.

Undos Arquitectura Cooperativa

A Undos fan arquitectura de proximitat per a gent amb valors. Centren la seva activitat en projectes d'edificació residencial, ja sigui rehabilitació o obra nova, i en la recerca i divulgació de temes relacionats amb l'accés a l'habitatge, com ara estudis d'habitatges buits per a les administracions locals. Tenen l'estudi a Bordils, a peu de carrer, i treballen sota el marc de l'economia social i solidària.

Amb la mentoria esperen millorar l'estratègia comercial i comunicativa i reforçar les línies de negoci actuals per poder cobrir les necessitats d'aquelles persones que volen engegar projectes d'habitatge cooperatiu.

Watelia

Watelia és una empresa creada per dos joves emprenedors de Girona que es dedica a la fabricació i venda de productes de brioixeria, fleca i pastisseria, fets de manera artesanal amb farines de proximitat que no contenen gluten. Han adaptat l'obrador i la botiga de manera que siguin aptes per a persones amb problemes de celiaquia i, per això, han estan acreditats per l'Associació de Celíacs de Catalunya. D'aquesta manera, els productes de Watelia són aptes per a tothom.

Amb la mentoria volen aconseguir donar-se a conèixer, ampliar la venda al sector de la restauració i l'hoteleria i implementar la venda a distància.

Centre d'Optometria de Catalunya

El Centre d'Optometria de Catalunya és un centre sanitari que té com a objectiu potenciar el rendiment sensorial i desenvolupar al màxim les capacitats individuals de les persones. El centre sorgeix en el marc de la recerca per millorar els tractaments optomètrics tradicionals i evoluciona ampliant els coneixements amb altres especialistes i formant un equip multidisciplinari.

L'objectiu de l'equip del Centre d'Optometria de Catalunya és poder seguir ajudant a millorar la qualitat de vida dels pacients en la nova era digital.

MyChefTool

MyChefTool és una aplicació per a la gestió i el control d'establiments del canal Horeca. Incorpora l'última tecnologia, la qual cosa li permet adaptar-se a tota mena d'establiments i sistemes operatius. També posa a disposició de l'usuari una passarel·la de pagament per oferir les comandes en línia sense dependre dels bancs.

Amb la mentoria, els responsables de MyChefTool esperen arribar al mercat nord-americà i establir-hi acords comercials per introduir l'aplicació al país.

MenutsGirona

MenutsGirona neix com a agenda familiar per posar a l'abast de les famílies les millors propostes d'activitats a les comarques de Girona, i així promocionar i fomentar l'oci i la cultura al territori i generar-hi un impacte econòmic.

Amb la mentoria, MenutsGirona vol crear i llançar el 2021 un nou web de comerç electrònic (#menutsEXPERIENCE) per convertir-se en la guia familiar de referència a les comarques de Girona amb el turisme sostenible com a premissa. A MenutsGirona treballen sobre la base dels valors de proximitat, sostenibilitat, creativitat, responsabilitat, qualitat i autenticitat.

Vsponsor

Vsponsor ha revolucionat el model de patrocini esportiu clàssic en crear el primer mercat web de patrocini esportiu que connecta d'una manera fàcil i àgil marques amb actius esportius prèviament seleccionats.

Amb la mentoria, els responsables de Vsponsor volen crear una identitat de marca pròpia per al mercat web (marketplace), independent de l'agència Vsponsor.

Funengo

Funengo es va crear amb l'objectiu d'ensenyar anglès d'una manera pràctica i lúdica. Se centra en la màxima immersió en l'idioma mitjançant la participació en activitats interactives i estimulants com el teatre, la cuina, els experiments científics, la dansa i el cinema. Ofereix serveis diversos: activitats extraescolars, tallers puntuals, espectacles, festes i formació.

Amb la mentoria, Funengo aspira a esdevenir un dels noms de referència a les comarques gironines en el sector de l'ensenyament lúdic de l'anglès, i a ampliar el ventall d'espectacles oferts per Funengo Tales.