Notícies

La Diputació de Girona facilita a 60 pimes i ajuntaments informació sobre finançament en energia sostenible

Foto : La Diputació de Girona facilita a 60 pimes i ajuntaments informació sobre finançament en energia

Aquest matí, els programes «Beenergi» i «ENERINVEST» de la Diputació de Girona han organitzat, a la Casa de Cultura de Girona, la jornada «Opcions de finançament per a inversions en energia sostenible», en què 60 pimes i ajuntaments han rebut informació, de tècnics i d’11 entitats financeres, sobre com obtenir finançament per a projectes d’energia sostenible. Aquesta activitat s’emmarca dins la Setmana Europea de l’Energia Sostenible (EUSEW) que enguany ha celebrat el seu desè aniversari. 

Durant la jornada també s’ha presentat el programa «ENERINVEST», en el qual participa la Diputació de Girona, que té com a objectiu esdevenir el punt de referència entre els principals actors clau del sector financer, de les energies renovables, dels responsables polítics i de la societat en general per fer possible l’execució de projectes d’energia sostenible en l’àmbit estatal. I també s’ha parlat de sistemes que permeten desenvolupar accions relacionades amb les energies renovables, com ara el foment de la instal·lació de calderes de biomassa i de la producció d’estella local i sostenible, que facilita la prevenció d’incendis forestals i redueix les emissions de CO2. Aquesta actuació s’emmarca en el Pacte dels Alcaldes de les Comarques Gironines que lidera la Diputació de Girona i al qual hi ha 205 municipis adherits.

El diputat de Medi Ambient, Lluís Costabella, ha destacat que «la Diputació vol col·laborar a facilitar la superació dels reptes financers que suposen les inversions en eficiència energètica sostenible. Per aquest motiu, es conceben jornades com aquesta, que fomenten el contacte i el treball en xarxa a partir de reunions bilaterals successives entre tècnics i empresaris amb professionals del sector». En acabar l’acte, Costabella ha lliurat els certificats d’assistència als participants de les tres edicions del Curs de PIME a MESE (microempreses de serveis energètics), que «Beenergi» va organitzar a Girona, Vidreres i Figueres el primer semestre del 2016.

 

«Beenergi»

El programa «Beenergi» (Bundling sustainable energy investments for Girona’s municipalities) de la Diputació de Girona (http://beenergi.ddgi.cat; @BeenerGiddgi) ofereix assistència tècnica, jurídica i financera als municipis gironins adherits al Pacte d’Alcaldes, amb la finalitat de mobilitzar inversions que promoguin l'eficiència energètica en l’enllumenat públic i en els edificis públics municipals (incloent-hi la creació de xarxes de calor). «Beenergi» ha rebut finançament del programa marc de la Unió Europea «Horitzó 2020», de recerca i innovació.

 

«ENERINVEST»

El programa «ENERINVEST» (Spanish Sustainable Energy Financing Platform), en el qual participa la Diputació de Girona, té com a objectiu esdevenir el punt de referència entre els principals actors clau dels sectors financer i de les energies renovables, per fer possible l’execució de projectes d’energia sostenible. En aquest sentit, es volen aportar solucions tècniques, legals i financeres d’ampli espectre per a aquests projectes, ja siguin promoguts des d’àmbits públics com des d’àmbits privats. «ENERINVEST», en què també participen la Agencia Extremeña de la Energia (AGENEX), la Asociación de Agencias Españolas de Gestión de la Energía (EnerAgen), la Asociación de Empresas de Servicios Energéticos (ANESE), el Centro de Investigación de Recursos y Consumos Energéticos (CIRCE), Deloitte Advisory SL, la Diputació de Huelva, Ecoserveis i Navarra de Suelo y Vivienda SA (NASUVINSA), ha rebut finançament del programa marc de la Unió Europea «Horitzó 2020».