Notícies

«BEenerGi» inicia els cursos perquè instal·ladors, empreses de manteniment i enginyers esdevinguin microempreses de serveis energètics (MESE)

Foto : Fotografia de lels assistents als curs amb el diputat Josep Antoni Frias, que ha presentat la jornada. (Foto: Mart&ia

Capacitar les petites i mitjanes empreses (PIME) del territori gironí perquè esdevinguin microempreses de serveis energètics (MESE) és un dels principals objectius del programa europeu «BEenerGi» de la Diputació de Girona. És per això que avui s'ha dut a terme un curs en el qual s'ofereix formació —dirigida a instal·ladors, empreses de manteniment, enginyers, etc.— i es tutoritzaran les PIME de la demarcació de Girona que hi estiguin interessades per facilitar-los aquesta transició.

Les microempreses de serveis energètics (MESE) proporcionen serveis energètics garantint sempre estalvis verificables, mesurables o estimables als seus clients. Això ho poden aconseguir amb la introducció de millores d’eficiència o bé complint criteris de rendiment i de qualitat convinguts amb l’usuari final, entre altres mesures.

Els cursos són presencials, de vuit sessions i 40 hores de durada cada un; s’estructuren en tres mòduls, el darrer dels quals compta amb sessions pràctiques com ara la creació d’un pla de negoci o les característiques dels contractes amb MESE, entre altres exemples.

Les sessions de formació són gratuites i van a càrrec dels tècnics del programa «BEenerGi» Anna Camp, Remei Aldrich, Eduard Batllori, Ariadna Vilà i Anna Sanitjas, i d’altres experts externs.

La primera edició, que ha començat aquest 28 de gener, es realitza a Girona i agrupa 15 empreses:

 

AEM Sistemes

ATC-SIG, SL

Audit Energia

Automatismes i Telegestió, SL

Bigas Alsina, SA

Disseny tècnic Ditecsa, SA

E3r Energia: Estalvi, Eficiència i Energies Renovables

GGP, Gestió Global de Projectes

Giserel Serveis Elèctrics 2015, SL

Prodaisa, Proveïments d'Aigua, SA

Riemar Projectes i Instal·lacions, SL

SIMTEC Iinstal•lacions, SL

Somnisamida, SL

Valentí Serveis i Instal·lacions, SL

 

Les següents edicions d’aquestes activitats formatives es preveu que es realitzin a:

Vidreres, 3 de març

Olot, 31 de març

Figueres, 6 de maig

Les places són limitades i tota la informació, incloent-hi els requisits d’accés i les instruccions per inscriure-s’hi es pot consultar al lloc web del programa «BEenerGi»: http://beenergi.ddgi.cat/agenda

 

El programa «BEenerGi» (Bundling sustainable energy investments for Girona’s municipalities) de la Diputació de Girona ha rebut finançament del programa de la Unió Europea «Horitzó 2020», d’investigació i innovació, en virtut de l’acord de subvenció número 649789.