Notícies

BEenerGi ja presta assistència a 24 municipis

Foto : BEenerGi ja presta assistència a 24 municipis

El programa «BEenerGi» (Building Sustainable Energy Investments for Girona’s Municipalities), de la Diputació de Girona, ja presta assistència a 24 municipis adherits al Pacte d’alcaldes a les comarques gironines (10 de l’Alt Empordà; 4 del Gironès; 4 de la Selva; 2 del Baix Empordà; 2 de la Garrotxa; 1 d’Osona i 1 del Ripollès). El programa es va crear el mes d'abril per promoure l’eficiència energètica i les energies renovables als municipis de les comarques gironines. 

Tots aquests municipis reben assistència per millorar l’eficiència energètica en infraestructures municipals com ara l’enllumenat públic exterior i dels edificis públics o la instal·lació de calderes o xarxes de calor que funcionin amb biomassa forestal o en combinació amb altres fonts d’energia renovable.

Les actuacions dutes a terme en relació amb l’enllumenat públic aconseguiran un estalvi estimat en despesa energètica sobre la part de la instal•lació en la qual s’actuarà de més del 50 % en alguns municipis, com ara Ventalló, Breda i Bescanó.

El primer trimestre del 2016, gràcies a l'assistència tècnica i legal de BEenerGi es duran a terme inversions en eficiència energètica d'enllumenat públic i edificis públics en els municipis gironins per un import de 2.981.585,95 €.

Tots els ajuntaments de la demarcació que s’hagin adherit al Pacte d’alcaldes a les comarques gironines i que tinguin un pla d’acció per a l’energia sostenible (PAES) aprovat poden demanar aquest servei d’assessorament que la Diputació de Girona presta de forma gratuïta, mitjançant el Pla de Serveis per al Foment de l’Eficiència Energètica i les Energies Renovables i per a la Promoció de la Biomassa Forestal, disponible al web www.ddgi.cat.

El programa «BEenerGi» del Servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona ha rebut finançament del programa marc de recerca i innovació de la Unió Europea «Horitzó 2020», en virtut de l’acord de subvenció número 649789.