Notícies

L’Obra Social “la Caixa” i la Diputació de Girona finalitzen les tasques de manteniment i obertura de franges de prevenció d’incendis al massís de Cadiretes

Foto : L’Obra Social “la Caixa” i la Diputació de Girona finalitzen les tasques de manteniment i ob

Finalitzen els treballs de manteniment i obertura de franges estratègiques de prevenció d’incendis al terme municipal de Lloret de Mar (municipi declarat d’alt risc d’incendi).

Aquest projecte s’emmarca dins del conveni de col•laboració entre la Diputació de Girona i l’Obra Social “la Caixa”, i ha suposat una inversió per part de l’entitat financera de  més de 20.000 euros.

L’actuació de prevenció d’incendis s’ha dut a terme en el perímetre de protecció prioritària (PPP), sector de risc G6 del massís de Cadiretes, d’acord amb el seu Pla de Prevenció d’Incendis. Es tracta d’una zona de bosc mediterrani altament sensible al foc, propera a urbanitzacions residencials i a una zona costanera d’alta afluència turística en els mesos d’estiu.

El projecte i el seu valor afegit

El projecte s’ha centrat en tres línies d’actuació:

  • Realitzar el manteniment d’aquestes franges obertes l’any 2008 a la zona de Cal Barraquer - Lloret Residencial, en unes 8,5 ha.
  • Obrir un nou tram d’aquesta franja, de 2,5 ha, en la carena adjacent, ja previst en el Pla de Prevenció d’Incendis del Massís de Cadiretes.
  • Arranjar el ferm d’una pista estratègica que accedeix a aquesta zona per facilitar les tasques de manteniment, extinció i evacuació en cas d’incendi, així com netejar la franja auxiliar a les vores d’aquesta pista.

Tres persones de la Fundació Brot - Oscobe han executat la desbrossada, poda, aclarida, selecció de tanys i trituració de les restes vegetals d’aquestes franges de prevenció d’incendis, a més de l’arranjament del ferm de la pista, i tres persones de la fundació Astres han executat els treballs de neteja dels marges de la pista.