Notícies

Cent quilòmetres de vies verdes gironines per a la cursa solidària Trailwalker

Foto : Foto (d’esquerra a dreta): Rafael Sanchís, director de comunicació i màrqueting d’In

295 equips, formats cada un per 4 marxadors i 2 persones de suport, van  participar, el cap de setmana del 5 i 6 de maig de 2012, a la segona edició de la cursa solidària Intermón Oxfam Trailwalker, que es va fer per les vies verdes de Girona, entre Olot i Sant Feliu de Guíxols. L’objectiu va ser lluitar contra la pobresa, atès que cada equip va superar el repte d’aconseguir més de 1.500 euros en donatius. Entre tots, van aconseguir més de 640.000 euros, que es destinaran als centenars de projectes que l’ONG porta a terme a l’Àfrica, Àsia i Amèrica, però especialment a la construcció de pous d’aigua a Etiòpia.

La sortida de la cursa Trailwalker va tenir lloc a les 11 h de dissabte, 5 de maig, al Recinte Firal d’Olot. Abans, responsables de l’organització i les entitats col·laboradores van donar la benvinguda als participants i es van repartir els premis solidaris de la Trailwalker. Miquel Calm, president del Consorci de les Vies Verdes de Girona i vicepresident de la Diputació de Girona, va lliurar el Premi Trailwalker Convocatòria a Laboratoris Hipra, empresa d’Amer que va presentar 8 equips a la cursa. 

Alguns equips gairebé no van parar de córrer fins que no van arribar a  Sant Feliu de Guíxols; és el cas de Kriters corredors.cat, que van arribar els primers, just uns segons abans que els seus perseguidors, l’equip Convoy Cosmoboys de Hong Kong. Els primers equips van anar arribant al llarg del vespre, i els darrers gairebé a les set de la tarda de diumenge. Al vespre, molts atletes van descansar al pavelló de Fontajau, a Girona, habilitat per oferir sopar, massatges i serveis de podòlegs. Tots els municipis del recorregut entre Olot i Girona van col·laborar en l’organització de la cursa, habilitant espais per a l’avituallament, el control i l’aparcament per als equips de suport.
 
La Diputació de Girona, el Consorci de les Vies Verdes de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona van col·laborar també en l’organització de la cursa.