Notícies

La Diputació de Girona aconsegueix per primera vegada el 100 % de transparència en el segell Infoparticipa

Foto : La Diputació de Girona aconsegueix per primera vegada el 100 % de transparència en el segell Infoparticipa

És el primer cop que la corporació ha estat distingida amb la nota màxima d'aquest certificat que atorga anualment la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

El vicepresident de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha manifestat la importància d'obtenir aquest reconeixement perquè «fa de la transparència un dels segells d'identitat de la corporació i del govern de la Diputació»

La Diputació de Girona ha obtingut la nota màxima (100 %) en el segell Infoparticipa, un guardó atorgat anualment per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a reconeixement a la qualitat i la transparència de la comunicació pública dels ens locals (ajuntaments, consells comarcals i diputacions) en els seus llocs webs. Enguany, l'informe s'ha elaborat amb dades recollides entre finals de desembre del 2019 i el passat 10 de març.

El vicepresident de la Diputació de Girona i responsable de l'Àrea de Transparència, Participació i Bon Govern, Pau Presas, ha manifestat la importància d'obtenir aquest reconeixement perquè «fa de la transparència un dels segells d'identitat de la corporació i del govern de la Diputació».

Segons Pau Presas, «l'obtenció del 100 % en el segell Infoparticipa és un aval a la feina feta durant aquest primer any de mandat des de l'Àrea de Participació Ciutadana, Bon Govern i Transparència de la Diputació. Ens comprometem a seguir desenvolupant aquesta línia de treball i a seguir treballant per potenciar la participació i millorar tots els nostres canals de comunicació. El més rellevant no és el número en si, sinó la voluntat de seguir millorant constantment en aquest àmbit».

Presas afegeix: «La transparència és un signe de vitalitat de qualsevol administració pública i els responsables de gestionar qualsevol administració tenim la responsabilitat de procurar que la informació que es publica sigui veraç, de qualitat i accessible per a tota la ciutadania».

Des d'aquesta edició, les distincions les concedeix el nou grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB, resultant de la fusió del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) -l'impulsor de l'Infoparticipa- i el grup de recerca Publiràdio.

Aquest és el quart any que el segell avalua i reconeix la comunicació de les diputacions, i la Diputació de Girona l'ha obtingut sempre. Això sí, per primera vegada l'organisme n'ha assolit la màxima puntuació. L'any passat, la Diputació de Girona i el lloc web institucional www.ddgi.cat ja havia assolit el 92 %. A partir de 45 indicadors establerts pel ComSET, basats en la Llei de transparència, s'atorga el segell Infoparticipa als consells comarcals i a les diputacions que assoleixen un mínim d'un 85 % d'indicadors positius. En el cas dels municipis, són 48 indicadors i les exigències van en funció de la seva població.

En aquesta ocasió, s'ha exigit més qualitat en la informació i en el nivell de transparència en aspectes com la visualització individualitzada i comprensible de les retribucions dels càrrecs electes, les declaracions de béns i activitats dels càrrecs electes, les retribucions i currículums dels càrrecs de confiança i el personal directiu, i l'explicació detallada de les competències dels òrgans de govern.

El segell Infoparticipa serà lliurat a les administracions distingides en un acte institucional que tindrà lloc quan la situació sanitària ho permeti.

Per a més informació, visiteu l'enllaç: https://www.mapainfoparticipa.com/index/mapa/girona