Notícies

El segell Infoparticipa 2018 premia la qualitat i la transparència de la comunicació pública local

Foto : El segell Infoparticipa 2018 premia la qualitat i la transparència de la comunicació pública local
Aquest dimecres a la tarda s'han concedit els guardons Infoparticipa 2018, que elabora i atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb el suport del Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència de la Generalitat de Catalunya. L'acte de lliurament d'aquesta marca de qualitat, que dona garanties de confiança i credibilitat, ha tingut lloc a la sala d'actes del Rectorat de la UAB.

La Diputació de Girona ha obtingut el segell Infoparticipa 2018 amb un 92 % de compliment dels 52 indicadors que avaluen la qualitat de la informació que es publica des del web institucional www.ddgi.cat. Aquest certificat reconeix la qualitat i la transparència de la comunicació pública dels ens locals a partir de l'anàlisi dels seus webs.
Així mateix, el Consell Comarcal del Gironès i setze ajuntaments gironins han estat reconeguts amb el segell. Són concretament els dels municipis d'Anglès, Besalú, Bescanó, Canet d'Adri, Cassà de la Selva, Llagostera, la Jonquera, Palau-saverdera, les Planes d'Hostoles, Puigcerdà, Riudaura, Riudellots de la Selva, Roses, Sant Gregori, Sant Jaume de Llierca i Girona. D'aquests, Llagostera i Cassà de la Selva han revalidat el segell Infoparticipa amb el 100 % de compliment dels indicadors. Són els dos únics municipis gironins que han obtingut el reconeixement del 100 % de transparència per la informació penjada als seus webs municipals. Aquest any és el tercer any que el segell Infoparticipa avalua i reconeix la comunicació de les diputacions. La Diputació de Girona l'ha obtingut tots tres anys.
A l'acte hi han assistit Margarita Arboix, rectora de la UAB; Amparo Moreno, directora de l'LPCCP de la UAB; Jaume Viñeta, coordinador del Focus Grup sobre Transparència i Qualitat de la Informació de les Administracions Públiques, i Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, entre altres representants institucionals.

Fermí Santamaria, vicepresident i diputat de Cooperació Municipal de la Diputació de Girona, ha recollit el reconeixement en representació de la institució.

Sobre el segell Infoparticipa

El segell Infoparticipa és un certificat que atorga anualment la Universitat Autònoma de Barcelona a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) a les administracions públiques locals, diputacions, consells comarcals i ajuntaments. El segell avalua la qualitat i la transparència de la comunicació pública local als webs municipals, de manera que la informació que publiquen faciliti a la ciutadania el coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació es posen al seu abast. Es tracta d'una marca de qualitat que dona garanties de confiança i credibilitat a la ciutadania i és un incentiu per als responsables polítics i tècnics.
Des del 2015, el segell Infoparticipa incorpora indicadors adaptats a la Llei de transparència.

Podeu accedir a totes les avaluacions dels municipis de les comarques gironines des de: http://www.mapainfoparticipa.com/index/mapa/girona