Notícies

La Diputació presenta el postgrau en administració electrònica i govern obert al món local

Foto : La Diputació presenta el postgrau en administració electrònica i govern obert al món local
El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, ha presentat aquest matí el postgrau en administració electrònica i govern obert al món local, organitzat per la Fundació Universitat de Girona i la Diputació de Girona, i que compta amb la col·laboració del Consorci AOC. En l'acte de presentació també hi han estat presents Pilar Marquès, directora general d'Innovació i Formació de la Fundació UdG, i Núria Espuny, directora general de Transparència, Dades Obertes i Qualitat Democràtica de la Generalitat de Catalunya.

Durant la seva intervenció, el diputat Santamaria ha expressat la necessitat que hi havia de crear un postgrau en aquest àmbit: «La Diputació volem fer costat als ajuntaments i aquest postgrau n'és un exemple, ja que respon a una necessitat actual de formació, sobretot en aquells ajuntaments petits i mitjans que són els que compten amb menys recursos».

El postgrau es divideix en dos mòduls: administració electrònica, que proporciona coneixements pràctics i professionalitzadors a treballadors públics del món local immersos en el procés d'implantació de l'administració electrònica en les institucions on treballen, i el de govern obert, mòdul més ampli que ofereix una visió del govern obert i de tots els àmbits que en formen part, com la transparència, la participació ciutadana, la col·laboració i el bon govern.

Per la seva banda, Pilar Marquès, directora general d'Innovació i Formació de la Fundació UdG, ha expressat que «el postgrau respon a una necessitat, i prova d'això és el gran èxit que està tenint, ja que el primer dia d'inscripcions ja s'han omplert el 20 % de les places que oferim». Núria Espuny, directora general de Transparència, Dades Obertes i Qualitat, ha volgut felicitar els impulsors d'aquest postgrau: la fundació de la UdG, la Diputació i també els seus directors, Miquel Estapé i Anna Brunso. A més, ha remarcat que «cal motivar la gestió del canvi de mentalitat de la cultura de govern tancat i la principal eina per a aquest canvi és la formació. Per això és important aquest postgrau».

El postgrau va dirigit als treballadors de les administracions locals que estan immersos en el procés d'implantació de l'administració electrònica i el govern obert o bé volen aprofundir en els seus reptes. També es dirigeix als professionals del sector privat que treballen en projectes d'aquest àmbit.

Entre d'altres, els objectius del curs són adquirir coneixements avançats en administració electrònica al món local; posar-se al dia sobre la legislació i sobre els canvis derivats de les noves eines d'administració electrònica, i adquirir les eines necessàries per facilitar la reflexió sobre els nous recursos d'administració electrònica i de gestió.

La primera edició del postgrau començarà el proper 28 de setembre de 2018 i s'acabarà el 5 de juliol de 2019, i es durà a terme al Parc Científic i Tecnològic de la UdG (Girona).

Podeu trobar-ne més informació a http://www.postgraueadministracio-governobertudg.com/.