Notícies

Fermí Santamaria rep el guardó que distingeix la Diputació de Girona amb el Segell Infoparticipa 

Foto : Fermí Santamaria rep el guardó que distingeix la Diputació de Girona amb el Segell Infoparticipa

El vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, va recollir ahir el Segell Infoparticipa 2016, que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona, en un acte que enguany en celebra la quarta edició. El Segell ha distingit 93 ajuntaments, cinc consells comarcals i, per primer cop, tres diputacions de Catalunya, entre les quals la Diputació de Girona.

En el transcurs de l’acte es van concedir 101 segells en total. A les comarques gironines, a banda de la Diputació de Girona, també han estat guardonats amb el Segell Infoparticipa el Consell Comarcal del Gironès i deu ajuntaments: Llagostera, Cassà de la Selva, Girona, Palau-Saverdera, Roses, Canet d'Adri, Sant Gregori, Puigcerdà, Riudellots de la Selva i Riudaura. I als ajuntaments de Llagostera i Cassà de la Selva se’ls ha atorgat la màxima puntuació (100 % d’indicadors positius).

El Segell Inforparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la UAB com a reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals, ajuntaments, consells comarcals i, per primer cop, diputacions. A partir dels 52 indicadors pels ajuntaments –en el cas dels consells comarcals i diputacions són 49 indicadors- establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP), sobre la base de la Llei de transparència, s'atorga el Segell a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població (per exemple, en el cas de les localitats amb més de 50.000 habitants, s'exigeix un 95 % d'indicadors positius i, en el cas dels municipis amb menys de 1.000 habitants, s'atorga a partir del 75 %). Hi ha un segon nivell de reconeixement, la Menció al Segell Infoparticipa, i finalment un reconeixement a la millora de la qualitat i la transparència per a les administracions que han passat d'un suspens a un aprovat amb almenys un 60 % d'indicadors positius. Els resultats de l'anàlisi, a més, són introduïts al mapa Infoparticipa mitjançant un gestor de continguts que publica automàticament els resultats georeferenciats en el Google Maps.

L’acte d’entrega dels guardons va tenir lloc ahir a la tarda a la Sala d’Actes del Rectorat de la Univeristat Autònoma de Barcelona.


segell_infoparticipa

Per a més informació visiteu aquest enllaç: http://www.mapainfoparticipa.com/index/mapa/girona