El diputat de Participació Ciutadana de la Diputació de Girona, Josep Sala, ha presentat avui el programa de formació en Participació per l’any 2012, que ha començant amb el curs: “Els consells de participació ciutadana. Eines i estratègies per a la creació, organització i dinamització”, a càrrec de Marc Majós, tècnic especialista en participació ciutadana i dinàmica comunitària.
Els objectius del programa de formació en Participació són oferir coneixements teòrics i pràctics sobre participació ciutadana, donar eines per adquirir habilitats personals, col·laborar en la formació contínua del personal de l’Administració local i enfortir la xarxa de tècnics locals mitjançant la reflexió, l’intercanvi d’experiències i el foment del debat sobre aquest tema. Aquest programa pretén contribuir a millorar la qualitat de la gestió de l’Administració local oferint coneixements al seu personal i fomentant espais de reflexió i de debat compartit.
El programa d’aquest any consta de deu cursos dirigits a personal tècnic, a entitats i a equips de govern. Els cursos estan organitzats en sessions de 3 o 5 hores, amb continguts dissenyats segons les valoracions dels anys anteriors i de les demandes tècniques. Els docents han estat escollits per la seva vàlua i reconeixement en el camp que desenvolupen. El programa es planifica anualment per facilitar l’organització de la formació al llarg de l’any. A més, es torna a oferir ampliada la possibilitat de sol·licitar cursos per a equips de govern, adaptats a les necessitats d’horaris i espais de cadascú.
Unes 450 persones van assistir als cursos de formació del servei de Participació el 2011, repartides en quinze cursos. La valoració global del programa de formació de l’any 2011 va ser d’un 8,42 sobre 10 per part dels usuaris.
Els cursos d’aquest any per al personal tècnic són: “Els consells de participació ciutadana. Eines i estratègies per a la creació, organització i dinamització”, que es fa avui; “La comunicació efectiva”, el dia 15; “Construint els pilars per a l’excel·lència. Hàbits per a l’excel·lència professional”, el dia 22 de juny; “Com redactar un butlletí informatiu (tècniques d’LF: lectura fàcil)”, el dia 28 de setembre, i “Com fer una revista digital gratuïta”, el dia 5 d’octubre.
Els cursos per a entitats, organitzats en col·laboració amb els ajuntaments de Girona, Palamós i Palafrugell, són: “Tres moments vitals en les entitats. Gestió de l’inici, l’expansió i la transició”, el 17 de setembre a Girona i el 20 de setembre a Palamós, i el “Curs introductori de màrqueting i comunicació digital per a entitats”, el dia 1 d’octubre a Girona i el dia 4 a Palamós.
Els cursos per als equips de govern són: “Introducció a la participació ciutadana per a equips de govern. Participació ciutadana i gestió local”, “Comunicació per a equips de govern. Comunicació institucional i Control del cos i la respiració en la conversa” i “Participació ciutadana i xarxes socials per a equips de govern”.
Trobareu el programa de formació complet al web de la Diputació, on podreu fer les inscripcions als cursos:
http://www.ddgi.cat/lportal/web/participacio-ciutadana/programa-de-formacio-2012;jsessionid=b0951781699b14ee92dad77a92ba