Notícies

La Diputació de Girona obté, per segon any consecutiu, el cent per cent de transparència en el segell Infoparticipa

Foto : La Diputació de Girona obté, per segon any consecutiu, el cent per cent de transparència en el segell Infoparticipa</

L'acte d'entrega de la distinció serà el proper 10 de maig a l'auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que és qui atorga anualment aquest reconeixement

El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha destacat: «Hem assumit el repte de fer de la transparència un segell propi d'aquest govern, en millora contínua i acompanyant en aquest camí les administracions locals de la demarcació»

La Diputació de Girona ha renovat el segell Infoparticipa amb el cent per cent dels indicadors de transparència acreditats. És el segon any consecutiu que la corporació obté la màxima puntuació d'aquesta distinció, que atorga anualment la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a reconeixement de la qualitat i la transparència de la comunicació pública dels ens locals (ajuntaments, consells comarcals i diputacions) en els seus llocs web.

L'acte d'entrega dels guardons serà el proper 10 de maig a l'auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona. El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha destacat que, des del Servei de Participació Ciutadana, Bon Govern i Transparència, «hem assumit el repte com a Diputació de Girona de fer de la transparència un segell propi d'aquest govern, en millora contínua i acompanyant en aquest camí les administracions locals de la demarcació».

«Facilitar que la ciutadania tingui accés a la informació pública d'una forma àgil i directa és un deure per a qualsevol administració per garantir una societat més igualitària, més democràtica i més solidària», ha conclòs Pau Presas.

En el darrer any, l'ens supramunicipal, a través del Servei de Participació Ciutadana, Bon Govern i Transparència, ha aplicat més millores de visualització i de continguts en el seu lloc web. S'hi ha habilitat un espai sobre sol·licituds de dret d'accés a la informació pública, un altre per a la planificació de la contractació de campanyes de publicitat institucional, i s'hi han incorporat nous apartats que recullen les mocions presentades al Ple, les resolucions judicials definitives o els contactes amb els diferents grups polítics de la corporació. 

El grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB, que és el resultat de la fusió del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) _l'impulsor de l'Infoparticipa_ i el grup de recerca Publiràdio, és qui emet l'informe amb els resultats. En el cas de les diputacions, ho fa basant-se en quaranta-nou indicadors establerts pel ComSET d'acord amb la Llei de transparència. Cada any, aquests criteris d'avaluació es modifiquen i incrementen l'exigència; per tant, és imprescindible la millora contínua de la informació per mantenir la màxima puntuació. Enguany, només l'han assolit dues diputacions, la de Girona i la de Barcelona. 

Aquest és el cinquè any que s'avalua i es reconeix la comunicació de les diputacions amb aquest segell. La Diputació de Girona l'ha obtingut sempre, per bé que ha estat en els dos últims anys quan el seu lloc web institucional ha assolit la màxima puntuació. El segell Infoparticipa s'atorga als ens locals que assoleixen un mínim del 85 % d'indicadors positius.