Notícies

Primera formació en línia del Servei d'Habitatge sobre la gestió del parc públic: «La Llei d'arrendaments urbans. Mesures d'urgència actuals»

Foto : Primera formació en línia del Servei d'Habitatge sobre la gestió del parc públic: «La Llei d'arrendaments urbans. Mes

Aquest curs, que consta de quatre jornades, té l'objectiu de donar a conèixer les actuacions i els processos que els ens locals poden dur a terme per gestionar el parc d'habitatges destinat a polítiques públiques, tant el que és de propietat municipal com el que és cedit per tercers

El curs sobre la gestió del parc públic d'habitatge, formació en línia del Servei d'Habitatge de la Diputació de Girona, està orientat al personal tècnic i administratiu i als càrrecs elegits dels ajuntaments, consells comarcals i entitats de la demarcació de Girona que tinguin relació amb l'àmbit de l'habitatge.

Aquesta formació pretén donar a conèixer les actuacions i els processos que els ens locals poden dur a terme per gestionar el parc d'habitatges destinat a polítiques públiques, tant el que és de propietat municipal com el que és cedit per tercers.

Al llarg del curs es fa referència al procés de gestió, que inclou des de la creació de l'habitatge fins a la finalització del seu ús, i s'aborden les necessitats de gestió del parc en relació amb el manteniment de l'habitatge, la gestió de les necessitats socials, la coordinació entre administracions i les gestions relacionades amb els contractes de lloguer.

«La Llei d'arrendaments urbans. Mesures d'urgència actuals» és la primera formació en línia del Servei d'Habitatge de la Diputació de Girona. El curs aprofundeix en la normativa que articula els arrendaments urbans i els contractes de lloguer d'habitatge i va a càrrec de Mar Escútia, advocada amb una gran experiència en la gestió dels arrendaments urbans i professora de la Universitat Ramon Llull.

Des del mateix Servei d'Habitatge es destaca que aprofiten aquest confinament per avançar i treballar en el nou decret de mesures urgents per a la gestió de la crisi sanitària de la COVID-19 i en el tema dels arrendaments urbans, donat que hi haurà molts problemes relacionats amb l'habitatge.

En la sessió d'avui s'han tractat les mesures d'urgència actuals i el contingut de la llei i en la sessió de dijous es tractaran les diferents casuístiques que poden aparèixer en la gestió dels lloguers, com serien les obres, i es comentaran casos pràctics.

El diputat Joaquim Ayats ha donat la benvinguda als assistents i ha remarcat que «enguany ens ha tocat viure una situació difícil tant personal com professional». Així mateix, els ha agraït l'esforç per tal de complir amb el confinament i amb el desenvolupament de les tasques fora del lloc de treball físic.

Joaquim Ayats ha destacat que «avancem la formació en línia per anticipar-nos a la situació que ens trobarem un cop finalitzi l'estat d'alarma amb la gestió de les mesures d'urgència i per guanyar temps en la millora dels coneixements relacionats amb la gestió del parc d'habitatges i preveure l'aparició de situacions d'urgència com a conseqüència de la crisi econòmica post Covid-19 i sobretot amb impacte directe sobre els col·lectius amb els quals nosaltres tractem més».

Han format part d'aquesta formació uns cinquanta assistents. Les jornades es duen a terme mitjançant la plataforma Zoom.

 

Properes sessions en línia

  • El curs està dividit en 4 blocs que alhora es componen de diferents sessions per tal de fer més viable i adaptable la formació en línia.
  • Bloc 1: La Llei d'arrendaments urbans. Els contractes de lloguer i els lloguers socials
  • Bloc 2: La cessió d'habitatges a l'Administració 
  • Bloc 3: Tasques de seguiment dels habitatges gestionats per l'Administració pública i dels seus usuaris
  • Bloc 4: Actualització normativa i innovació