Notícies

Ajuts de 280.000 euros en polítiques d'habitatge per a ajuntaments i consells comarcals

Foto : Ajuts de 280.000 euros en polítiques d'habitatge per a ajuntaments i consells comarcals
La Diputació de Girona ha aprovat una convocatòria d'ajuts de 280.000 euros adreçada a ajuntaments i consells comarcals per impulsar polítiques d'habitatge. D'aquest import total, 190.000 euros són per a estudis, plans, programes i projectes en aquesta matèria, i 90.000 euros més, per a la gestió d'aquestes polítiques. Les sol·licituds es podran presentar a partir del 15 de març i fins al 15 d'abril.

D'una banda, l'objectiu d'aquestes subvencions és ajudar amb 190.000 euros els 221 ajuntaments de les comarques gironines a finançar estudis, plans, programes i projectes locals vinculats a polítiques d'habitatge. L'import de cada subvenció serà com a màxim de 10.000 euros (3.000 euros més que l'edició passada). Per a aquesta línia, el 2018 es van concedir ajuts per un valor total de 141.184,56 euros.

Aquest 2019, les propostes que vulguin optar a les subvencions per a estudis, plans, programes i projectes sobre polítiques d'habitatge hauran de tractar sobre:

·    polítiques socials
·    planificació
·    projectes de construcció d'habitatges destinats a polítiques socials (obra nova o rehabilitació)
·    serveis d'intermediació en l'habitatge
·    gestió i millora dels serveis socials
·    rehabilitació
·    eficiència energètica
·    urbanisme
·    habitatges d'ús turístic

D'altra banda, 90.000 euros d'aquests ajuts s'adrecen als ajuntaments i als consells comarcals a fi de facilitar que la ciutadania tingui accés a les polítiques d'habitatge per mitjà dels serveis comarcals competents. En concret, amb aquesta línia de subvencions, es finançaran les polítiques socials d'habitatge dutes a terme en l'àmbit comarcal durant el 2018. En aquest cas, l'import màxim per a cada ajuntament o consell comarcal subvencionat serà de 18.000 euros. L'any passat es van concedir 87.720 euros en aquests ajuts.

En el cas de totes dues línies d'ajuts, el crèdit inicialment previst es podrà ampliar amb un percentatge addicional del 50 % per atendre més sol·licituds de subvenció o bé per atorgar-los un import més alt.

Per a més informació, podeu consultar les bases d'aquestes subvencions:
·    https://t.co/MyEhrZTaTv?amp=1