La Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) ha organitzat avui una jornada formativa en què s'han revisat i posat en comú aspectes relatius al contingut legislatiu i reglamentari que afecta a les construccions i activitats en sòl no urbanitzable. A l'acte, que s'ha celebrat a l'aula magna de la Casa de Cultura, hi han assistit 140 persones entre arquitectes i tècnics d'ajuntaments i consells comarcals.
La d'avui és la primera de les set jornades formatives que, d’acord amb el Pla de Formació en Habitatge, organitzaran enguany la Diputació i la Demarcació de Girona del COAC. Les altres jornades del Pla tractaran, respectivament, sobre la rehabilitació en clau energètica, les llicències d'activitats, els procediments amb sistemes d'informació geogràfica (SIG), el modelatge d'informació per a la construcció (building information modeling, BIM), la normativa tècnica i les actuacions en rehabilitacions municipals.
El Pla de Formació és fruit d'un conveni signat recentment que consolida la col•laboració entre les dues institucions en matèria formativa. Una col·laboració que es va iniciar l'any 2010 amb l'objectiu d'oferir una formació continuada i de qualitat a arquitectes, arquitectes tècnics i enginyers municipals i comarcals de la demarcació de Girona. Des de llavors es continua organitzant una formació programada cada any, segons les necessitats detectades pels tècnics municipals, que garanteix una formació constant i actualitzada.
La jornada ha estat presentada per Fermí Santamaría, vicepresident i diputat d'habitatge de la Diputació, i Narcís Reverendo, president de la Demarcació de Girona del Col•legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC). Fermí Satamaría ha destacat la importància de la formació dels treballadors de l'Administració i la necessitat d'estar al dia amb les demandes tècniques per tal d'oferir un servei de qualitat a la ciutadania pel que fa a temes de llicències i informació urbanística. També ha destacat la importància de rebre formació actualitzada en planificació i actualització dels pobles i ciutats. I ha volgut agrair la bona entesa amb el COAC i la coordinació amb el treball realitzat tots aquests anys. Narcís Reverendo ha destacat la importància de la formació continuada en el món dels professionals de l’arquitectura, i que gràcies a la col·laboració entre ambdues entitats es poden dur a terme jornades tècniques com la que s'ha celebrat avui. També ha explicat la necessitat de repensar com s’ha d’afrontar el tractament i la protecció de les zones amb sòl no urbanitzable, de les seves construccions i les activitats que s’hi poden desenvolupar. Un tema en el qual la Demarcació de Girona hi està treballant intensament.