Notícies

Més de dos milions d'euros per als ens locals gironins per donar resposta a les seves necessitats en l'àmbit de l'habitatge

Foto : Més de dos milions d'euros per als ens locals gironins per donar resposta a les seves necessitats en l'àmbit de l'hab

La Diputació de Girona aprova la concessió de cinc línies de subvencions per a polítiques socials d'habitatge i inversions i compra d'habitatges socials el 2022

És la dotació més alta que la corporació ha concedit mai en aquesta àrea, i se'n beneficiaran seixanta-quatre ajuntaments i cinc consells comarcals de la demarcació

La Diputació de Girona ha donat llum verda a la concessió de les subvencions a ajuntaments i consells comarcals de la demarcació en l'àmbit de l'habitatge per a aquest 2022. Són ajuts per un valor de 2.037.473,77 euros, que serviran per impulsar polítiques socials d'habitatge, per portar a terme inversions en habitatges socials i per comprar-ne. 

Tal com s'ha fet els darrers anys, els ajuts d'aquestes cinc línies d'ajuts del servei d'Habitatge s'han incrementat per poder cobrir les necessitats dels ens locals gironins i per poder donar resposta al màxim nombre de peticions rebudes. «Superem per primer cop la barrera dels dos milions d'euros i aquest impuls que hem fet enguany posa de manifest que l'habitatge és una prioritat per a aquest govern», ha destacat el diputat d'Habitatge, Quim Ayats. 

En total, seixanta-quatre ajuntaments i cinc consells comarcals se'n beneficiaran, alguns dels quals en més d'una línia. Són els següents, distribuïts per línies de subvencions:

  • Per a inversions en habitatges destinades a polítiques socials. S'hi han destinat 656.603,18 euros, per atendre vint-i-vuit sol·licituds d'ajuntaments i una societat mercantil de capital íntegrament municipal (Gestora Urbanística Nousalt, SL), que permetran la millora de seixanta-quatre habitatges. Els municipis beneficiats són els següents, distribuïts per comarques: Boadella i les Escaules, Cadaqués, Cistella, Figueres, Saus, Camallera i Llampaies, Vilafant i Vilajuïga (Alt Empordà); Palamós i Verges (Baix Empordà); Bolvir i Puigcerdà (Cerdanya); la Vall d'en Bas (Garrotxa); Girona i Llagostera (Gironès); Espinelves (Osona), Banyoles i Esponellà (Pla de l'Estany); Pardines, Ribes de Freser, Ripoll i Vallfogona de Ripollès (Ripollès) i  Anglès, Arbúcies, la Cellera de Ter, Lloret de Mar, Riells i Viabrea, Riudellots de la Selva i Tossa de Mar (Selva).
  • Per a l'adquisició d'habitatges destinats a polítiques socials. La Diputació hi destina enguany 826.108,56 euros, unes ajudes que serviran per comprar vint-i-vuit habitatges nous. Se'n beneficiaran onze ajuntaments i una societat mercantil de capital íntegrament municipal (Gestora Urbanística Nousalt, SL) de les comarques gironines. Els municipis beneficiats, distribuïts per comarques, són els següents: Figueres i Vilafant (Alt Empordà), Calonge i Sant Antoni, Palafrugell i Palamós (Baix Empordà), Olot (Garrotxa); Girona i Llagostera (Gironès), Banyoles (Pla de l'Estany), Ripoll (Ripollès) i Caldes de Malavella (Selva).
  • Per a estudis, plans, programes i projectes locals en l'àmbit de les polítiques d'habitatge. Aquestes ajudes, de 422.476,03 euros en total, aniran destinades a cinquanta-un ajuntaments gironins : Cadaqués, l'Escala, Figueres, Fortià, Palau de Santa Eulàlia, Peralada i Vilajuïga (Alt Empordà); Begur, la Bisbal d'Empordà, Calonge i Sant Antoni, Palafrugell, Palamós, la Pera, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro, Torroella de Montgrí i Ullà (Baix Empordà); Bolvir i Fontanals de Cerdanya (Cerdanya); Besalú, Castellfollit de la Roca, Mieres, Montagut i Oix, Olot, Santa Pau i la Vall d'en Bas (Garrotxa); Campllong, Cassà de la Selva, Celrà, Flaçà, Girona, Madremanya, Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter (Gironès); Banyoles i Sant Miquel de Campmajor (Pla de l'Estany); Gombrèn, les Llosses, Ribes de Freser, Ripoll i Vallfogona de Ripollès (Ripollès); Arbúcies, Breda, la Cellera de Ter, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Tossa de Mar i Vidreres (Selva). 
  • Per a la gestió de les polítiques socials d'habitatge en l'àmbit comarcal. El propòsit d'aquesta línia de subvenció, que destina 76.040 euros als ajuntaments i als consells comarcals gironins, és arribar a la igualtat d'oportunitats per a la població en tot el territori de la demarcació. Se'n beneficiaran quatre ajuntaments: Puigcerdà (Cerdanya), Olot (Garrotxa), Banyoles (Pla de l'Estany) i Ripoll (Ripollès) i tres consells comarcals: Baix Empordà, Gironès i Selva.
  • Per a la compra de material per contribuir a la lluita contra la pobresa energètica. Se subvenciona amb 56.246 euros la compra de material com ara neveres, deshumidificadors, radiadors o calderes per millorar les condicions en llars en situació de vulnerabilitat o exclusió social. N'han estat beneficiaris cinc ajuntaments: Vilafant (Alt Empordà), Torroella de Montgrí (Baix Empordà), Puigcerdà (Cerdanya), Olot (Garrotxa) i Girona (Gironès), i quatre consells comarcals: Baix Empordà, Cerdanya, Gironès i Ripollès. 

El diputat d'Habitatge, Quim Ayats, ha destacat: «El nostre objectiu és ajudar els ajuntaments a abordar la problemàtica de l'habitatge i, a això, només s'hi pot fer front amb més habitatge i en bones condicions. Un habitatge digne, adequat i sostenible per fer front a les necessitats de la població de les comarques gironines.»