Notícies

La Diputació i el COAC de Girona promouen la formació entre els arquitectes i els tècnics municipals de la demarcació

Foto : La Diputació i el COAC de Girona promouen la formació entre els arquitectes i els tècnics municipals de la demarcació

Aquesta setmana ha començat el primer curs d'aquest any, amb el qual es formarà els arquitectes municipals, amb més de setanta inscrits

La Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) han renovat per catorzè any consecutiu la col·laboració per formar gratuïtament treballadors de l'Administració pública de la demarcació en temes relacionats amb l'habitatge, l'urbanisme i l'arquitectura mitjançant el programa formatiu creat pel Servei d'Habitatge de la Diputació i l'Escola Sert de la Demarcació de Girona del COAC.

De la programació formativa d'aquest any, destaca la primera part del Curs d'arquitectes municipals de petits municipis, que compta amb més de setanta inscrits. El curs té l'objectiu de formar i aprofundir en les matèries pròpies de l'Administració local relacionades amb el desenvolupament de la funció de l'arquitecte municipal que presta els serveis en municipis petits o mitjans, que són la gran majoria a les comarques de Girona i de Catalunya. El contingut s'ha ampliat enguany amb temàtiques actualitzades en matèria d'habitatge. 

El curs, que coordina l'arquitecte Xavier Ludevid, president de l'Associació d'Arquitectes al Servei de l'Administració Pública (AASAP), tindrà una segona part la primavera de 2023. L'alta demanda fa plantejar una oferta de places més gran per a futures edicions. 

Les altres formacions que estipula el conveni són, d'una banda, el curs Next Generation de rehabilitació i aprofundiment per a tècnics, dedicat als fons europeus de recuperació Next Generation. Aquesta activitat complementa la jornada de 3 hores duta a terme el passat mes de març, després d'aprovar-se mesures per impulsar la rehabilitació d'edificis que es farà a la tardor. L'objectiu és adaptar el parc d'edificis i habitatges als reptes nacionals i europeus en matèria de sostenibilitat. D'altra banda, hi haurà un curs d'aprofundiment en programari QGiS per a tècnics municipals, que es farà al novembre.