Notícies

La jornada «Urbanisme i habitatge. Actualització normativa» obre el programa de formació del 2022 d'Habitatge

Foto : La jornada «Urbanisme i habitatge. Actualització normativa» obre el programa de formació del 2022 d'Habitatge

El diputat d'Habitatge, Quim Ayats, ha donat la benvinguda aquest dimarts al matí a la jornada «Urbanisme i habitatge. Actualització normativa», i al mateix temps ha presentat el programa de formació del servei d'Habitatge de la Diputació de Girona per a aquest 2022.

La jornada, que està dirigida principalment a tècnics d'ajuntaments, consells comarcals i entitats de les comarques gironines que tinguin relació amb l'àmbit de l'habitatge, consta de dues sessions, la d'avui i una segona el proper 29 de març. El propòsit d'aquesta formació és aprofundir en el coneixement de la normativa d'urbanisme i habitatge a partir de les darreres modificacions i poder resoldre dubtes.

«Volem donar eines per conèixer com, des de la Llei d'urbanisme, podem generar habitatge protegit, com podem crear allotjaments de dotació i també com, des de la legislació d'habitatge, podem mobilitzar l'habitatge buit que tant preocupa en l'àmbit local», ha destacat el diputat Quim Ayats, qui ha subratllat l'alta participació en la jornada, ja que gairebé s'ha arribat al centenar d'inscrits: «És un clar exemple de la necessitat dels ens locals de conèixer millor les eines i instruments per poder generar més habitatge destinat a polítiques socials».

La formació del servei d'Habitatge s'organitza i estructura d'acord amb les necessitats que hi ha en l'àmbit de l'habitatge en l'actualitat, i també en relació amb les peticions que arriben a la Diputació dels ajuntaments i consells comarcals de la demarcació. 

Les properes jornades

Tenint en compte que avui és el Dia Internacional de les Dones, s'ha posat èmfasi en la jornada «Urbanisme i habitatge social amb perspectiva de gènere», que tindrà lloc els dies 22 i 29 d'abril. Les sessions de què es compon tenen com a objectiu conèixer la dimensió de gènere relacionada amb l'urbanisme i, alhora, determinar experiències i eines actuals per a la visualització de la dona en les diferents escales de les polítiques d'habitatge.

També hi ha previstes les formacions següents:

  • «Next Generation de rehabilitació. Fons europeus, oportunitats i claus». El proper 23 de març es portarà a terme una jornada per a arquitectes, aparelladors i tècnics d'habitatge, que s'ampliarà amb un curs tècnic de cara als mesos d'octubre i novembre.
  • «Gestió dels serveis d'habitatge». L'objectiu és incidir en els recursos i les eines disponibles per a les polítiques locals d'habitatge i fer èmfasi en dues demandes dels ens locals: la gestió dels arrendaments i la gestió del mal ús de l'habitatge. Tindrà lloc els dies 10, 17 i 24 de març. 
  • «Curs per a arquitectes municipals de petits municipis 2022-2023». Consta de dues parts: una, entre l'abril i el juny del 2022 i l'altra, el febrer i el març del 2023. 

Totes les formacions es desenvoluparan en format telemàtic.