Notícies

La segona làmina sobre la vespa asiàtica ajuda a distingir-ne els nius

Foto : La segona làmina sobre la vespa asiàtica ajuda a distingir-ne els nius

Com són els nius de les vespes asiàtiques? Com els podem distingir dels nius d'altres espècies de vespa? Aquest és l'eix de la segona làmina sobre la vespa asiàtica que han creat conjuntament el Servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona i l'il·lustrador naturalista Toni Llobet. S'adrecen al conjunt de la societat i, des de la setmana passada, es difonen periòdicament en fascicles, per mitjà del web i de les xarxes socials de la Diputació de Girona.

Conscient dels interrogants i de l'alarma que genera la irrupció de la vespa asiàtica al territori, des de fa temps la Diputació de Girona impulsa diferents iniciatives amb l'objectiu d'ajudar les administracions locals a gestionar l'adaptació a aquesta espècie, a fi de compartir-hi coneixement i orientar-les sobre les decisions a escala municipal.

Aquest conjunt de làmines constituirà una guia divulgativa a l'abast del conjunt de la ciutadania que ajudarà a conèixer molt millor la vespa asiàtica, prevenir-ne els possibles impactes i riscos i orientar la gestió local de la problemàtica que genera la presència d'aquesta espècie invasora als municipis gironins. Cada làmina aborda una temàtica específica relacionada amb aquest insecte.

La setmana es va difondre la primera làmina, que ajuda a identificar la vespa asiàtica i diferenciar-la d'altres espècies que s'hi assemblen. El material va tenir un gran impacte, sobretot a les xarxes socials: se'n van fer ressò centenars d'usuaris a Twitter, com ara administracions i organismes públics, acadèmics, entitats i ciutadans.

Es poden consultar totes les làmines sobre la vespa asiàtica publicades fins ara a http://www.ddgi.cat/web/servei/5660/lamines-divulgatives-sobre-la-vespa-asiatica.