Notícies

El Consorci de les Gavarres aprova un programa d'actuacions pel 2019 de 370.000 euros

Foto : Autoria: Joan Castro Gavarres365
S'augmenta en 200.000 euros el pressupost respecte l'any 2018

El Plenari del Consorci de les Gavarres reunit ahir a Monells, va aprovar per unanimitat, el pla d'actuacions previstes pel 2019, on en destaca l'augment de 200.000 euros respecte l'any 2018.

Entre les actuacions previstes hi ha la possibilitat d'adquirir una sèrie de finques forestals com a sòl públic dins del massís, així com  la contractació d'una brigada de treballs forestals, l'actualització del pla de prevenció d'incendis i la posada en marxa d'un projecte pilot sobre la gestió i explotació del bruc a les Gavarres, tal i com ha explicat el gerent del Consorci, Oriol Armet.  

Entre les actuacions previstes també destaca la tercera i darrera fase de l'inventari del patrimoni immaterial de les Gavarres on s'elaboraran 50 fitxes i material audiovisual, una prospecció arqueològica a Calonge i l'inventari de l'arquitectura popular.

Pel que fa  a divulgació i comunicació i emmarcat dins dels actes de celebració del 20è aniversari de la creació del Consorci durant el 2019 s'organitzaran diverses activats  i s'impulsarà la plataforma Gavarres365.cat, guanyadora dels Premis de comunicació local Carles Rahola de l'any 2017.

En l'àmbit de les actuacions de desenvolupament local hi ha previst tirar endavant un projecte pilot de turisme surer i l'organització de la segona edició del festival Art & Gavarres ampliant la participació fins a 6 municipis gavarrencs.

El Ple, va aprovar també la memòria d'actuacions realitzades durant el 2018 amb un pressupost de 173.000 €     que s'han destinat principalment a programes de conservació, biodiversitat, patrimoni cultural, educació i sensibilització ambiental.

Finalment també va aprovar-se l'adhesió al Codi de Conducta dels Alts Càrrecs de la Diputació de Girona i els seus organismes autònoms.

La presidència del Consorci de les Gavarres recau en el vicepresident primer de la Diputació, Fermí Santamaria.