Notícies

L'energia solar i el seu paper en la democratització de la transició energètica, a debat a la Cambra de Comerç de Girona

Foto : Fotos: M. Millan

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, dona la benvinguda a la jornada posant en relleu l'impuls de les comunitats locals d'energia al territori per substituir les energies fòssils per les renovables

La Unió Europea s'ha fixat com a objectiu produir almenys el 40 % del consum anual d'energia a partir de les tecnologies de balanç zero amb vista al 2030. La solar és una de les energies renovables més importants en la transició energètica i la que ha experimentat un creixement més ràpid a Europa en els darrers anys. 

Sota el títol «Energia solar, el futur de la democratització de la transició energètica», la Cambra de Comerç de Girona va acollir aquest dimecres a la tarda una jornada per donar a conèixer als consumidors la reducció de costos que genera l'energia solar. L'acte l'organitzava el Diari de Girona

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va donar la benvinguda, juntament amb el director general de Bassols Energia, Roger Segura. En la seva intervenció, va incidir que «som conscients que arribem tard a aquest procés de transició energètica i, des de la guerra d'Ucraïna, encara ens n'adonem més». 

Des del 2020, la Diputació de Girona, per mitjà del Servei de Medi Ambient, ha engegat el projecte de les comunitats locals d'energia amb el propòsit de fomentar la transició energètica en l'àmbit local en la ciutadania. 

«Pensem que hem d'ajudar els ajuntaments de la nostra demarcació. I ho hem de fer no només amb diners, sinó també amb eines que els permetin desenvolupar les necessitats que puguin tenir. En aquest cas, per produir energia més neta i reduir la factura», ha incidit el president de la Diputació de Girona, que ha remarcat que actualment hi ha 113 municipis de la demarcació desenvolupant les comunitats locals d'energia. 

L'acte va comptar també amb un debat en el qual van participar el regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona, Martí Terés; el director d'operacions en mercats energètics, Miquel Bosch, i el responsable de compres al mercat majorista d'electricitat, Guillem Casals.