Notícies

La Diputació amplia la seva oferta pedagògica i aquest curs proposa 637 activitats als centres escolars gironins

Foto : Activitats que es van portar a terme el curs passat a Can Quintana, al museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.

Les impulsen els serveis de Cooperació Cultural i Medi Ambient amb l'objectiu de posar a l'abast dels alumnes el patrimoni cultural i natural de la demarcació

Ja estan obertes les inscripcions dels quatre Programes Pedagògics: «Indika», «Identitats, arrels i tradicions» «Del mar als cims» i «Tallers ambientals»

Les escoles de les comarques gironines ja poden acollir-se a l'oferta d'activitats que els Programes Pedagògics de la Diputació de Girona han programat per al curs 2022/2023. Enguany, se n'han programat 637, quaranta més que en el passat, amb l'objectiu de formar i sensibilitzar els alumnes en relació amb el nostre patrimoni cultural i natural. Totes les activitats estan gestionades i coordinades pels serveis de Cooperació Cultural i Medi Ambient de la corporació.

L'oferta pedagògica de la Diputació de Girona es vehicula en quatre grans blocs («Indika», «Identitats, arrels i tradicions», «Del mar als cims» i «Tallers ambientals») i les organitzen enguany 78 entitats i/o associacions especialitzades arreu del territori. El fet que, ja des de l'inici de curs, no hi hagi restriccions per la pandèmia fa pensar que se superaran els 74.318 alumnes que, durant el curs passat, van participar en alguna de les propostes. 

Ho notarà especialment el programa «Identitats, arrels i tradicions», el més jove dels quatre, que es va introduir pocs mesos abans de la covid-19 (2019/2020). S'hi inclouen activitats de cultura popular i tradicional catalana _aprenentatge de balls i danses, cercavila de titelles, jocs tradicionals o creació d'un capgròs, entre d'altres_, que requereixen la presencialitat i que les circumstàncies de la pandèmia van limitar molt.

Pel que fa als altres tres programes, «Indika» aproxima els escolars als centres de conservació, difusió i interpretació del patrimoni cultural gironí; «Del mar als cims» proposa activitats que impliquen sortides al medi o visites a museus i centres d'interpretació, i «Tallers ambientals» ofereix tallers actius per promoure la conscienciació en relació amb les bones pràctiques ambientals i la sostenibilitat. 

La Diputació de Girona aporta aquest curs 282.700 euros als quatre programes i assumeix el 70 % del cost d'aquestes activitats pedagògiques i d'educació ambiental. Tota aquesta oferta es pot consultar al portal web, on també es poden fer les inscripcions. 

A més, es mantenen actius els recursos pedagògics en línia per a alumnes i personal docent que es van posar en funcionament a principi del 2021, en plena pandèmia. Són una seixantena d'activitats virtuals gratuïtes, complementàries a les que ofereixen els programes «Indika», «Identitats, arrels i tradicions» i «Del mar als cims».

Documentació