Notícies

Miquel Noguer coincideix amb el president del COE en el III Seminari d'Educació i Olimpisme

Foto : Miquel Noguer coincideix amb el president del COE en el III Seminari d'Educació i Olimpisme

El president de la Diputació de Girona va intervenir en l'acte d'inauguració de la jornada, que va tenir lloc aquest dissabte al Club Natació Banyoles, amb el títol "Jocs Olímpics i impacte social"

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va coincidir amb el president del COE (Comitè Olímpic Espanyol), Alejandro Blanco, en el III Seminari d'Educació i Olimpisme, que va tenir lloc aquest dissabte a les instal·lacions del Club Natació Banyoles, amb experts de primer nivell i de diferents àmbits.

Amb el títol "Jocs Olímpics i impacte social", enguany, la jornada, organitzada per la Càtedra d'Esport i Educació Física - Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat de Girona, amb seu a Banyoles, ha comptat amb tres ponències i una taula rodona per reflexionar sobre la transcendència dels Jocs Olímpics en la transformació de la societat.

En la seva intervenció en la inauguració, Miquel Noguer va destacar "l'impacte infraestructural i social que suposa per a una ciutat i per a un país organitzar uns jocs olímpics". "A Banyoles, vint-i-vuit anys després, encara és ben palpable la transformació  que hi va haver en tots els nivells. Vam passar de viure d'esquena a l'estany, a viure-hi de cara", va remarcar el president de la Diputació de Girona. En aquest acte, també hi van participar la vicerectora de Territori i Compromís de la Universitat de Girona, Sílvia Llach, i el director de la càtedra, Víctor López-Ros.

Alejandro Blanco va ser l'encarregat de donar una de les conferències del matí, "L'impacte de la COVID-19 en els Jocs Olímpics de Tòquio". El president del COE va reflexionar sobre la suspensió de la cita l'estiu passat i sobre com s'encara la seva organització amb vista a l'any que ve, en el context de pandèmia actual.

També al matí, hi va haver dues ponències més: "L'olimpisme, entre ahir i avui: una religió postmoderna en temps posthumanistes", a càrrec del doctor Conrad Vilanou, i "L'impacte dels Jocs Olímpics del 92 a la subseu de Banyoles", de Joan Solana, alcalde de la ciutat entre el 1991 i el 1999.

A la tarda, va tenir lloc la taula rodona "La vida més enllà de l'esport", amb la participació de destacats esportistes: l'exremer i medalla de plata als Jocs Olímpics de Los Angeles del 84, Fernando Climent; l'atleta olímpica i campiona d'Espanya, Esther Guerrero i el seu entrenador, Joan Lleonart; els triatletes Carolina Routier i Mario Mola i l'atleta espanyol que més ha participats als jocs olímpics (set vegades), José Ángel García Bragado.

L'acte, com a conseqüència de la COVID-19, va tenir un format semipresencial, amb una capacitat limitada, i es va poder seguir en streaming per YouTube.