Notícies

Més de 5.600 persones participen a la cinquena edició dels Jocs Emporion

Foto : Més de 5.600 persones participen a la cinquena edició dels Jocs Emporion
Més de 5.600 persones, la gran majoria escolars, han participat de dijous a diumenge als Jocs Emporion, un esdeveniment impulsat per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l'Esport de la Generalitat a Girona i organitzat pel Consell Esportiu del Gironès. Les xifres de participació en els Jocs no han parat de créixer des de la creació, ara fa cinc anys. A la primera edició, que es va fer a l'Alt Empordà, es van comptabilitzar 1.850 participants; a la segona, a la Selva, 2.600; a la tercera, al Pla de l'Estany, 4.214, i a la quarta, al Baix Empordà, 5.200.

El Jocs van començar dijous amb la conferència «Ser olímpic, l'esport més enllà de les medalles», que van impartir les esportistes olímpiques Jèssica Vall i Marta Vilajosana a l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport (EUSES) de Salt.

El divendres al matí es va fer una trobada multiesportiva i també una trobada de gent gran al parc de les Ribes del Ter. Així mateix, també es va donar el tret de sortida a les finals territorials dels Jocs Esportius Escolars, que s'han disputat a diferents espais de Girona i Salt durant tot el cap de setmana. Els Jocs han constat d'una gran varietat d'esports com ara futbol, futbol adaptat, bàsquet, voleibol, natació, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, judo, hip-hop, patinatge,  handbol i un raid d'aventura.

Divendres al vespre es va celebrar la Gala Valors en Acció a l'Auditori de Girona, on es va fer un reconeixement als esportistes, equips, tècnics i directius que més han destacat pel seu joc net i exemplaritat ètica.  Dissabte i diumenge es van dur a terme les competicions.

Els moments més multitudinaris dels Jocs han estat la trobada multiesportiva i de gent gran del parc de les Ribes del Ter (1.000), la Gala Valors en Acció (950 persones) i la lliga territorial de hip-hop (650). Pel que fa a les instal·lacions, s'han utilitzat equipaments tant de Girona (pavelló de Fontajau, pavelló de Palau, Ribes del Ter...) com de Salt (pavelló municipal, camp de futbol Coma Cros, pavelló de gimnàstica artística...).