Notícies

La VI Jornada de l'Esport Femení es farà el proper 11 de març a Girona

Foto : La VI Jornada de l'Esport Femení es farà el proper 11 de març a Girona
Aquest matí, el vicepresident segon i diputat de Cooperació Local i Territori i Sostenibilitat  de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria; la tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs; el representant territorial de l'Esport de la Generalitat a Girona, Josep Pujols; la representant territorial de l'Institut Català de les Dones, Fina Surina, i la coordinadora de la jornada, Olga Praderas, han presentat la sisena edició de la Jornada de l'Esport Femení de Girona, que tindrà lloc el proper 11 de març a la ciutat.

Les activitats es faran a Girona, a la plaça de Salvador Espriu, a la plaça de Calvet i Rubalcaba, a la llera del riu Onyar i a la plaça de Catalunya, entre les 9.30 i les 13.30 h del dia 11 de març. D'altra banda, el dia 9 de març a la tarda es llegirà el manifest institucional del Dia Internacional de les Dones, i tindrà lloc la 1a Trobada de Debat «Dona un pas per l'esport: trencant estereotips».

Durant la presentació, Fermí Santamaria ha assenyalat que «hem de continuar treballant perquè algun dia l'esport femení estigui al nivell de l'esport masculí. La dona és un pilar bàsic de la nostra societat i cal que la seva situació sigui reconeguda i normalitzada». El vicepresident de la Diputació també ha agraït la implicació mostrada per totes les entitats involucrades en la jornada i ha remarcat el vessant formatiu i integrador de l'esport.
 
Els principals objectius de la jornada són potenciar la pràctica de totes les disciplines esportives i crear un espai de visualització, d'iniciació i de reconeixement; trencar estereotips envers algunes disciplines considerades «no femenines»; destacar la pràctica esportiva com a espai de transmissió de valors individuals i col·lectius, i reflexionar sobre els beneficis de la pràctica esportiva, els hàbits alimentaris i la qualitat de vida, entre d'altres.
 
La jornada reunirà 21 disciplines esportives: hoquei patins, gimnàstica rítmica, tennis de taula, gimnàstica artística, atletisme, handbol, rugbi, judo, bàsquet, piragüisme, tennis, patinatge, marxa nòrdica, vòlei, bàdminton, futbol, jujitsu, paleotraining, escacs, ciclisme i nàutica. També oferirà diferents activitats paral·leles, com ara exposicions o assessorament sobre diferents activitats esportives, fisioteràpia i nutrició.
 

1a Trobada de Debat «Dona un pas per l'esport: trencant estereotips»
 
El dia 9 de març, després de la lectura de la declaració institucional del Govern del Dia Internacional de les Dones, que serà a càrrec de Noemí Jordana, tindrà lloc la 1a Trobada de Debat «Dona un pas per l'esport: trencant estereotips», amb la xerrada «L'esport de nena a dona. Trencant estereotips», que se centrarà en les estratègies necessàries que s'han de crear per trencar estereotips envers la pràctica esportiva femenina.
 
El debat estarà moderat per la coordinadora de la jornada, Olga Praderas, i comptarà amb la participació de la vicepresidenta de l'Spar Citylift Girona i exjugadora de bàsquet professional Noemí Jordana; l'organitzadora de la Cursa de la Dona, Laura Garcia, i la professora d'educació física i entrenadora de rugbi del GEiEG Coral Vila, entre d'altres.