Notícies

S’inaugura la piscina municipal de Porqueres, que s’obrirà al públic el 24 de juny

Foto : D’esquerra a dreta, Fermí Santamaria i Francesc Castañer.

El vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria; l’alcalde de Porqueres, Francesc Castañer, i el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Porqueres, Ferran Vivar, van inaugurar ahir la nova piscina municipal de Porqueres, ubicada a la zona esportiva de Miànigues, al Pla de l’Estany. Primer, la piscina es posarà disposició dels alumnes de l’escola i de la llar d’infants del municipi, i a partir del 24 de juny, s’obrirà a tot el públic.

La piscina municipal ha estat una de les principals demandes socials dels habitants del municipi de Porqueres, que en un procés participatiu promogut per l’Ajuntament, que va tenir lloc l’octubre de 2010, van expressar quins creien que eren els equipaments més necessaris per al municipi.

En l’acte d’inauguració, Fermí Santamaria va explicar que «la Diputació de Girona ha contribuït en la construcció de la piscina municipal per atendre la responsabilitat de servei que l’ens té vers els municipis petits, com Porqueres». El vicepresident també va afegir que «en aquesta ocasió també s’ha tingut molt present la demanda social clarament expressada pels habitants de Porqueres».

La piscina s’ha construït a la zona esportiva de Miànigues, on hi ha un camp de futbol de gespa artificial, un camp de futbol 7, una pista de tennis, una zona destinada a atletisme, una zona de skate i un equipament de serveis, que és una construcció recent, amb vestidors, vàters públics i una sala polivalent. L’obra ha consistit en la construcció de dues piscines i la configuració de l’espai exterior d’aquestes, per tal de donar servei a les activitats que actualment s’hi duen a terme i a futures que s’hi puguin plantejar. També s’hi ha construït un petit edifici – sala d’instal·lacions, semisoterrat, i uns dipòsits d’aigua totalment soterrats.

El cost total de l’actuació ha estat de 477.950 euros, que s’ha finançat entre la Diputació de Girona, que ha aportat 114.670 euros, i l’Ajuntament de Porqueres, que ha aportat els 363.280 euros restants.

Coincidint amb la inauguració s’han programat diferents activitats, com per exemple una demostració de natació a càrrec de nedadors del Club Natació Banyoles i del GEIEG, i un espectacle de natació sincronitzada a càrrec de la Fundació Torremirona Esport i Salut.