Notícies

El Ral·li Costa Brava Històric en celebra la vintena edició amb 132 equips inscrits, nou sostre de participació

Foto : Fotos: RallyClassics

La vicepresidenta tercera, Maria Puig, ha participat en la presentació de l'esdeveniment, que enguany decidirà els campions europeus de regularitat

Tot està a punt per a la celebració de la vintena edició del Ral·li Costa Brava Històric, que arrencarà demà dijous i s'allargarà fins a diumenge, 29 d'octubre, a les comarques gironines. Aquest matí, ha tingut lloc l'acte de presentació a la platja de Sant Esteve de la Fosca de Palamós, municipi que, per setè any consecutiu, es convertirà en l'epicentre de l'esdeveniment. 

La Diputació de Girona torna a col·laborar amb aquesta prova de regularitat per a vehicles clàssics i històrics de trenta anys o més que es disputa de manera ininterrompuda des de l'any 2004. Enguany presenta més inscrits que mai, amb 132 equips provinents del país, així com d'una desena de països d'arreu d'Europa i de l'Argentina.  

En aquesta edició, comptarà amb un recorregut de mil quilòmetres i vint trams de regularitat durant tres etapes per carreteres mítiques de la demarcació. A més, coincidint amb el seu vintè aniversari, acollirà la final del FIA Trophy for Historic Regularity Rallies, que decidirà els campions europeus de l'especialitat. 

L'acte d'avui ha comptat amb la participació de la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig; l'alcalde de Palamós, Lluís Puig; la cap de la representació territorial de l'Esport a Girona, Anna Julià, i el president de Club RallyClassics, Àlex Romaní, entre d'altres. 

En el seu torn de paraula, la vicepresidenta Maria Puig ha subratllat aquesta capacitat d'atracció del Ral·li Costa Brava Històric, que ha convertit la prova en un referent en l'àmbit internacional: «És una prova viva i dinàmica, que no para de créixer i que ha anat incorporant més dones entre els participants gràcies al programa #MotorDona, impulsat per la mateixa organització. Aquest cop, dotze pilots i trenta-sis copilots».

Més enllà de la competició a la carretera, l'activitat es concentrarà al passeig del Mar de Palamós, on els aficionats podran gaudir de la presència de vehicles, abans de la sortida de cadascuna de les etapes, i també de la rua dels vehicles del ral·li pels carrers del municipi, prevista per al dissabte al migdia. 

A més, en el village, hi haurà simuladors de conducció de Kuruma Motorsport (amb premi per als millors), que es poden utilitzar gratuïtament, així com botigues d'automoció i marxandatxe. 

«L'esdeveniment també ajuda a projectar cap a l'exterior la imatge d'un territori obert, que entén la celebració d'aquestes proves esportives com un instrument de dinamització econòmica i una manera de desestacionalitzar el turisme fora dels mesos d'estiu», ha conclòs Maria Puig.