Notícies

Els Premis Amos de l'Àrea reconeixen la bona temporada de disset futbolistes de l'Alt Empordà

Foto : Fotos: Setmanari Empordà

L'Auditori dels Caputxins de Figueres ha estat l'escenari aquest dijous a la tarda de la dotzena edició dels Premis Amos de l'Àrea, uns guardons que reconeixen els màxims golejadors i els porters menys golejats dels clubs de l'Alt Empordà durant aquesta temporada 2022/2023. En l'acte, hi ha participat l'alcalde de Figueres i diputat, en funcions, d'Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef. 

La gran festa del futbol amateur de la comarca està impulsada pel setmanari Empordà i compta amb el suport de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Figueres i el Consell Esportiu de l'Alt Empordà, i amb la col·laboració de la Federació Catalana de Futbol i el Comitè Tècnic d'Àrbitres.

Enguany han rebut el trofeu disset futbolistes (nou màxims golejadors i vuit porters menys golejats), dividits en vuit categories amb presència alt-empordanesa. En masculí, són cinc categories (Tercera RFEF, Primera Catalana, Segona Catalana, Tercera Catalana i Quarta Catalana) i tres en femení (Primera Catalana, Segona Catalana i Amateur Futbol 7). 

Paral·lelament, també s'han fet tres reconeixements especials. Han estat per a Sergi Arranz, davanter figuerenc de 33 anys que acaba de penjar les botes després de marcar més de 230 gols al llarg de la seva carrera; Deray Palou Bayona, àrbitre de Palau-saverdera de 16 anys, que està lluitant contra una malaltia, i el Club de Futbol Camallera pel seu centenari. 

En el seu torn de paraula, Jordi Masquef ha destacat la consolidació dels Premis Amos de l'Àrea a l'Alt Empordà: «Són uns guardons que esdevenen el punt de trobada del futbol a la comarca i, alhora, serveixen per donar visibilitat a tots aquests esportistes que competiu cada cap de setmana en camps modestos de la nostra comarca, allunyats del glamur del futbol professional, però amb la passió i la motivació de practicar l'esport que tant us apassiona». 

Els Premis Amos de l'Àrea es van començar a entregar la temporada 2011/2012 i, des del primer moment, han posat en peu d'igualtat futbolistes homes i dones. A partir del 2015, s'hi van incloure els àrbitres.