Notícies

La novena edició dels Jocs Emporion reunirà uns 5.500 participants aquest cap de setmana al Pla de l'Estany

Foto : Foto: M. Millan

S'hi han programat dinou activitats entre divendres i diumenge, repartides en cinc municipis de la comarca (Banyoles, Porqueres, Cornellà del Terri, Fontcoberta i Palol de Revardit)

Algunes activitats previstes inicialment a l'aire lliure s'han reubicat finalment en recintes tancats davant l'amenaça de pluja

La comarca del Pla de l'Estany es prepara per acollir, a partir d'aquest divendres, la novena edició dels Jocs Emporion, que estan impulsats per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, i compten amb la coordinació tècnica dels consells esportius de les comarques gironines.

Durant tres dies i fins diumenge, 14 de maig, els municipis de Banyoles, Porqueres, Cornellà del Terri, Fontcoberta i Palol de Revardit acolliran les dinou activitats programades. Es preveu que uns 5.500 participants prenguin part en les diferents propostes, adreçades a tots els públics. 

Els nens i nenes en seran els principals protagonistes, amb activitats com bàsquet, patinatge artístic, natació, futbol 7, gimnàstica artística, judo, gimnàstica rítmica, handbol, hoquei sobre patins, atletisme i voleibol. Però també s'ha organitzat una trobada esportiva per a gent gran; una activitat de «Barça Activa't», dins el programa d'inclusió social de la Fundació FC Barcelona, en el qual participen la Diputació de Girona i les altres diputacions catalanes, i activitats de futbol i bàsquet adaptats.

La inestabilitat meteorològica prevista sobretot per divendres i dissabte ha fet aconsellable reubicar algunes de les activitats que es feien a l'aire lliure. En aquest sentit, divendres, la trobada esportiva per a gent gran tindrà lloc finalment al pavelló de la Draga de Banyoles, i la multiesportiva, entre el pavelló de Fontcoberta i el de Palol de Revardit, municipi que s'incorpora als Jocs Emporion com a seu. L'endemà, dissabte, el «Barça Activa't» es desenvoluparà al pavelló de Can Puig de Banyoles. 

Aquesta serà la segona vegada que els Jocs Emporion es porten a terme al Pla de l'Estany. La primera va ser en l'edició del 2016. 

A les xarxes socials, l'etiqueta per seguir l'activitat dels Jocs Emporion és #JocsEmporion. Tota la informació detallada sobre l'esdeveniment, amb els horaris de les activitats, es pot trobar al lloc web oficial

La VII Gala Valors en Acció

Els actes associats als Jocs Emporion 2023 es tancaran el diumenge 21 de maig (12.00 h) a l'Auditori de Girona amb la VII Gala Valors en Acció. En l'acte es premiaran els esportistes i els equips que han destacat pel joc net i l'exemplaritat en totes les activitats organitzades pels consells esportius de les comarques gironines.