Notícies

La primera edició de la Trilliga Gironina de triatló comptarà amb quatre proves a l'Alt Empordà i el Baix Empordà

Foto : Fotos: E. Kelele

L'Escala, Castelló d'Empúries, Castell-Platja d'Aro i s'Agaró, i Torroella de Montgrí acolliran les competicions, que es disputaran el 16 d'abril, el 21 de maig i el 2 i 9 d'octubre

La Diputació de Girona ha acollit aquest divendres la presentació de la primera edició de la Trilliga Gironina. Es tracta d'un circuit de triatló amb quatre proves puntuables, que tindran lloc en municipis de l'Alt Empordà i el Baix Empordà entre la primavera i la tardor. 

En concret, les proves seran a l'Escala (16 d'abril); Empuriabrava, a Castelló d'Empúries (21 de maig); Castell-Platja d'Aro i s'Agaró (2 d'octubre), i l'Estartit, a Torroella de Montgrí (9 d'octubre). Hi haurà quatre modalitats -esprint, olímpica, mitjana i aquabike-, en categoria masculina i femenina. 

L'acte ha comptat amb la participació del diputat d'Esports, Jordi Masquef; l'alcalde de l'Escala, Josep Bofill, i el director de la Trilliga Gironina, Jordi Casas, de Stat Sport Club. 

«Es tracta d'un circuit que reforça la marca de les comarques gironines com a destinació turística esportiva de primer ordre i que, alhora, ens ajuda a desestacionalitzar el turisme fora de la temporada d'estiu», ha destacat el diputat Jordi Masquef. 

El responsable organitzatiu de la Trilliga ha agraït el suport de la Diputació de Girona i ha apuntat que, en la primera prova, a l'Escala, ja hi ha uns 600 inscrits. «Hi ha participació d'esportistes catalans, però també d'arreu d'Europa, sobretot francesos, que són capaços de fer vuit cents quilòmetres per competir una hora». 

Cada categoria tindrà un guanyador, tant en categoria masculina com femenina. S'imposaran els que obtinguin més punts, comptant els seus tres millors resultats.