Notícies

El Club Tennis Girona fa un pas endavant i organitzarà el segon torneig masculí més important de Catalunya, darrere el Godó

Foto : Fotos: E. Kelele

La vicepresidenta quarta de la Diputació de Girona, Maria Àngels Planas, ha participat en la presentació del torneig ATP Challenger 75, que es disputarà del 26 de març al 2 d'abril

La sala social del Club Tennis Girona ha estat l'escenari aquest dimarts al matí de la presentació del nou torneig ATP Challenger 75 Eurofirms Girona - Costa Brava, que tindrà lloc del 26 de març al 2 d'abril a les instal·lacions del club. La competició, en categoria masculina, neix i se situa com la segona més important de Catalunya, per darrere del Comte de Godó de Barcelona. 

El club gironí ha decidit fer el pas enguany, després d'organitzar amb molt bona nota el campionat de Catalunya absolut, memorial Joan Margets, durant tres anys consecutius i dues edicions del Future, en categories 15K i també 25K. La Diputació de Girona, a través del servei d'Esports, i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona hi donen suport.

«Aquest torneig exemplifica la participació col·laborativa entre entitats esportives, administració i empresa privada, un trinomi que suma recursos per aconseguir que activitats com aquesta es puguin portar a terme a la nostra demarcació», ha explicat la vicepresidenta quarta, Maria Àngels Planas, que ha afegit que es tracta «d'un esdeveniment que no només promou la pràctica esportiva i els valors de l'esport, sinó que ajuda a projectar la nostra ciutat i el nostre territori a l'exterior». 

L'acte també ha comptat amb la participació de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la representant territorial de l'Esport a Girona, Anna Julià; el director del torneig, Jordi Samper, i el gerent del Club Tennis Girona, Carles Montañés, a més de representants de la Federació Espanyola i Catalana de Tennis i de l'empresa cassanenca de recursos humans Eurofirms, patrocinadora principal. 

Un cartell de luxe

El torneig s'ubica a l'inici de la temporada de terra batuda, després de la primera setmana del Màster 1000 de Miami. Aquest fet ha permès que molts jugadors hagin optat per començar la gira europea a Girona. En aquest sentit, Jordi Samper ha destacat: «Poder celebrar un torneig així a Girona és un esdeveniment històric. Estem molt satisfets del cartell. Esperem que aquest sigui l'inici d'un gran trajecte». 

La llista d'inscripcions, que es va tancar la setmana passada, inclou jugadors de renom en el circuit ATP, com el madrileny Fernando Verdasco, el valencià Pablo Andújar o el portuguès Joao Costa _tots tres han guanyat títols en el circuit ATP_, i d'altres de consolidats en l'actualitat, com els espanyols Pedro Martínez i Roberto Carballés o l'argentí Pedro Cachín. Aquest últim, actual número 66 del rànquing ATP, serà el cap de sèrie número u. La majoria dels tennistes se situen entre les posicions 100 i 300 del rànquing. 

El torneig estarà obert al públic, i l'entrada serà gratuïta. Per a l'ocasió, el Club Tennis Girona ampliarà l'aforament amb la instal·lació d'unes grades supletòries amb capacitat per a 500 espectadors.