Notícies

Quatre etapes de la Volta 2023 passaran per les carreteres de les comarques gironines

Foto : Fotos: Volta Ciclista a Catalunya

El diputat d'Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef, va participar en la presentació de la 102a edició, que tindrà lloc del 20 al 26 de març

Ja es coneixen tots els detalls de l'edició d'enguany de la Volta Ciclista a Catalunya. La prova va fer públic aquest dimecres tot el seu recorregut, en un acte que va tenir lloc a la seu de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) de Barcelona i que va comptar amb la participació del diputat d'Esports, Jordi Masquef. 

Les carreteres de les comarques gironines tornaran a tenir un gran protagonisme en aquesta 102a edició. Per segon any consecutiu, l'etapa inaugural, el 20 de març, tindrà sortida i arribada a Sant Feliu de Guíxols, amb un traçat amb fins a quatre ports puntuables, inclòs el puig Alt dels Àngels. L'endemà, el pilot sortirà de Mataró, però ben aviat s'endinsarà en territori gironí i acabarà a l'estació d'esquí de Vallter. En la tercera etapa, el 22 de març, la prova tindrà una altra arribada en pujada de les comarques gironines, a la Molina. Finalment, la sortida de la quarta etapa serà a Llívia. 

Un any més, la Diputació de Girona torna a donar-hi suport econòmic. «Parlar de la Volta és fer-ho d'un dels grans símbols de l'esport català, pel seu arrelament al territori i la fortalesa de la seva organització. Un prestigi que li ha permès esdevenir un aparador internacional de primer ordre per projectar la imatge dels nostres municipis cap a l'exterior i promocionar-los turísticament», va explicar el diputat Jordi Masquef. 

El vigent campió del món, el belga Remco Evenopoel, encapçala la llista d'estrelles de les quals ha transcendit la intenció de prendre part en la Volta d'aquest any, juntament amb altres noms tan esperats com el del triple vencedor de la Vuelta a Espanya Primoz Roglic o el vencedor del Tour de França i el Giro d'Itàlia Egan Bernal. 

Durant l'acte, el diputat Jordi Masquef va entregar la Medalla d'Honor de la Volta a Catalunya al periodista de Catalunya Ràdio Isaac Vilalta. També les van rebre Juli Pernas, Xevi Soler, Néstor Biosca, Àlex Flor i el Club Ciclista Molins de Rei, que celebra el 75è aniversari. 

La Volta a Catalunya, la tercera prova ciclista més antiga del món després del Tour de França i el Giro d'Itàlia, està plenament consolidada dins el calendari UCI World Tour. La darrera edició va tenir un impacte de més d'11,5 milions d'espectadors, únics arreu del món gràcies a la seva difusió en 190 territoris.