Es tracta d'una competició per equips en què cada corredor participarà en representació d'un dels deu municipis del Baix Empordà implicats en la iniciativa
El tret de sortida tindrà lloc l'1 d'abril, amb la celebració de la primera edició de la cursa, que es durà a terme a Palamós
L'Espai del Peix, a Palamós, ha acollit aquest dilluns al matí la presentació de l'activitat esportiva Correpoble, una proposta que impulsa el Consell Esportiu del Baix Empordà mitjançant la qual es volen fomentar nous reptes en l'esport, implicant tots els municipis de la comarca en el foment d'una festa al voltant de la pràctica esportiva popular.
L'acte de presentació ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro; l'alcalde de Palamós, Lluís Puig; la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig, i la representant territorial de l'Esport de la Generalitat a Girona, Anna Julià. Els han acompanyat el director del Consell Esportiu del Baix Empordà, Xavier Gamero, i el cap de l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Palamós, Miquel Brull.
L'objectiu d'aquesta iniciativa esportiva és seguir promocionant l'activitat física als municipis del Baix Empordà, i en aquest cas mitjançant les curses populars, convidant tothom qui sigui més gran de dotze anys a participar en una prova que es pot fer corrent, caminant o practicant marxa nòrdica. L'itinerari de la prova serà d'uns 10 quilòmetres i majoritàriament planer, i transcorrerà pels llocs més emblemàtics d'aquell municipi de la comarca que, en cada ocasió, aculli la cursa. Cada any una població diferent de la comarca serà seu de la competició.
Es tracta d'una activitat esportiva per equips, en la qual els corredors participaran en representació d'un dels deu municipis del Baix Empordà implicats en la iniciativa. Una de les característiques destacades del Correpoble és que hi haurà una samarreta exclusiva de la competició per població, que portaran els participants segons la població que representin. Es premiarà el primer classificat de cada municipi per gènere, i també es farà un reconeixement al corredor i a la corredora de més edat.
El poble guanyador serà obsequiat amb una copa commemorativa que lluirà les cintes de color de tots els pobles, i que serà exhibida durant l'any a l'ajuntament corresponent. El municipi que quedi en darrera posició rebrà la Cullera de Fusta del Correpoble.
Palamós acull la primera edició
La primera edició del Correpoble tindrà lloc a Palamós, que donarà el tret de sortida a aquesta prova esportiva el dissabte 1 d'abril. L'inici de la cursa serà a les 10 hores a l'estenedor de xarxes del port.
L'itinerari portarà els participants en direcció a la benzinera de Sant Joan. Un cop allà, per camins que transiten pel bosc, s'accedirà al pont de la Presa, per fer cap a la platja de Castell. La tornada serà pel camí de ronda (s'Alguer, pineda d'en Gori, la Fosca) fins al nucli urbà (Barri Vell), per tornar de nou a l'estenedor de xarxes. El temps límit per fer la prova serà de 2 hores.
Les inscripcions per poder participar en aquesta primera edició del Correpoble ja es poden fer directament al web de la prova: www.correpoble.cat. El preu per a cada participant és de 10 euros si la inscripció es fa abans del 15 de març, i de 15 si es formalitza posteriorment. El període d'inscripció estarà obert fins al 24 de març a les 23.59 hores o fins a exhaurir dorsals (1.000 inscripcions).
L'activitat esportiva Correpoble és organitzada pel Consell Esportiu del Baix Empordà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Begur, l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà, l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, l'Ajuntament de Castell, Platja d'Aro i s'Agaró, l'Ajuntament de Palafrugell, l'Ajuntament de Palamós, l'Ajuntament de Pals, l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro i l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. Té el suport de la Diputació de Girona.
La vicepresidenta Maria Puig ha destacat en la seva intervenció que: «A la Diputació de Girona, estem encantats de col·laborar en aquest tipus de propostes que contribueixen al foment i la promoció de l'activitat fisicoesportiva per a la millora de la salut i la qualitat de vida a la nostra demarcació».
«En aquest sentit, i com a presidenta també de Dipsalut, m'agradaria posar èmfasi en la necessitat de fer exercici físic regular, amb bons hàbits quotidians. La ciutadania ha de prendre consciència que tenir un estil de vida actiu, defugint del sedentarisme, és imprescindible per prevenir possibles dolències o malalties. En definitiva, prevenir baixos nivells de salut», ha afegit.
Maria Puig ha posat en valor la tasca dels consells esportius; en aquest cas, el del Baix Empordà: «La col·laboració i feedback que hi mantenim des de la Diputació de Girona -sobretot, el Servei d'Esports- és permanent i són una eina imprescindible per arribar més a fons al territori, per conèixer les necessitats que poden tenir els diferents municipis i entitats gironines».