Notícies

La 46a edició de la Christmas Race portarà quatre-cents regatistes de tretze països a Palamós

Foto : Fotos: E. Kelele

Un any més, la Diputació de Girona col·labora en la regata, que tindrà lloc del 18 al 22 de desembre i que recupera la plena normalitat després de dues edicions marcades per la pandèmia

L'Espai del Peix de Palamós ha estat l'escenari aquest dijous al matí de la presentació de la 46a edició de la Christmas Race, una regata integrada en el calendari de la World Sailing, la Federació Internacional de Vela, i un dels esdeveniments esportius més consolidats a les comarques gironines. 

La competició, que tindrà lloc des del diumenge 18 de desembre fins al dijous 22 a les aigües de la badia de la localitat baix-empordanesa, comptarà amb gairebé 300 embarcacions i uns 400 regatistes de tretze països, majoritàriament europeus, si bé també hi ha participants de Canadà. 

La Diputació de Girona dona suport un any més a la Christmas Race. «Durant cinc dies, Palamós es converteix en l'epicentre de la vela internacional», ha destacat la vicepresidenta tercera, Maria Puig, que ha recalcat: «L'activitat no es limita només al que passa a l'aigua, sinó que va molt més enllà. És una competició que exerceix de motor econòmic: ajuda a dinamitzar l'activitat econòmica, a desestacionalitzar el turisme d'estiu i a projectar internacionalment Palamós, la Costa Brava i les comarques gironines». 

El Club Nàutic Costa Brava Vela Palamós organitza l'esdeveniment, que enguany recupera la plena normalitat després de dos anys condicionats per la pandèmia. De fet, el 2020 es va haver de suspendre. El retorn de la classe Europa és la gran novetat d'aquesta edició, que s'ha adaptat a les noves classes olímpiques seleccionades pels Jocs Olímpics de París 2024 i dona preponderància a les classes de promoció. 

Amb vista al futur, els organitzadors han destacat la possibilitat que Palamós sigui una base preparatòria per als propers Jocs Olímpics, per la proximitat d'aquesta localitat amb la seu que acollirà la vela, Marsella.

En l'acte, també hi han participat l'alcalde de Palamós, Lluís Puig; el director general de Ports de la Generalitat de Catalunya, Pere Vila; el vicepresident de la Federació Catalana de Vela, Josep Maria Isern, i el vicepresident esportiu del Club Nàutic Costa Brava Vela Palamós, Miquel Aviño.