Notícies

Presentació a Palamós de la dinovena edició del Ral·li Costa Brava Històric, amb 126 equips participants

Foto : Presentació a Palamós de la dinovena edició del Ral·li Costa Brava Històric, amb 126 equips participants

El diputat d'Esports, Jordi Masquef, ha posat en valor «la singularitat i tradició» de l'esdeveniment, consolidat com una de les proves de regularitat més importants en l'àmbit europeu

L'activitat arrencarà demà dijous i s'allargarà fins a aquest diumenge, 30 d'octubre

La platja de Sant Esteve de la Fosca, de Palamós, ha estat l'escenari aquest dijous al matí de la presentació del dinovè Ral·li Costa Brava Històric, que, un cop més, compta amb el suport de la Diputació de Girona. Després de dues edicions marcades per la pandèmia, el ral·li recupera la normalitat i presenta una de les millors llistes d'inscrits de la seva història, amb 126 participants d'arreu d'Europa. 

L'acte ha comptat amb la presència del diputat d'Esports, Jordi Masquef; l'alcalde de Palamós, Lluís Puig; la cap territorial d'Esports de la Generalitat a les comarques gironines, Anna Julià, i el president de Club RallyClassics, Àlex Romaní, entre d'altres.

En el seu torn de paraula, Jordi Masquef ha destacat: «Aquest esdeveniment s'ha caracteritzat sempre per la seva singularitat i tradició. Ha sabut combinar l'esperit competitiu d'una de les proves de regularitat més importants del calendari del món del motor i l'essència dels ral·lis d'abans. A més, ajuda a dinamitzar l'activitat econòmica del territori i a desestacionalitzar el turisme fora dels mesos d'estiu». 

El Ral·li Costa Brava Històric és una prova de regularitat per a vehicles clàssics i històrics de trenta anys o més que es disputa ininterrompudament des de l'any 2004, i és també una prova classificatòria per al FIA Trophy. El seu prestigi rau en el fet que ofereix als participants una experiència completa a bord dels seus vehicles: llargues jornades al volant, pas per tots els trams mítics del Ral·li Costa Brava i per noves carreteres per descobrir, bona gastronomia en ruta i l'excel·lent ubicació a peu de platja que ofereix el passeig del Mar de Palamós.

En aquesta ocasió, la prova creix en tots els sentits: en el nombre d'inscrits (126), però també en participació femenina, amb deu dones pilot i vint-i-set dones copilot com a part del programa #MotorDona (engegat aquesta temporada), en equips novells i en quilòmetres de recorregut, més de 1.100 quilòmetres en total, la meitat dels quals de regularitat. 

El passeig del Mar de Palamós, l'epicentre

Per sisè any consecutiu, la ciutat del Baix Empordà serà la base de la prova, i tindrà com a subseus Sant Feliu de Buixalleu i Ripoll. Al passeig del Mar de Palamós, els aficionats podran gaudir a partir de demà dijous de la presència dels vehicles, abans de la sortida de cadascuna de les etapes, i també de la rua dels vehicles del ral·li pels carrers de la localitat, prevista per a dissabte al migdia. 

A més, hi haurà un village on es podrà fer una partida en els simuladors de conducció instal·lats o descobrir l'expofira del vehicle nou i d'ocasió. L'activitat arribarà en el seu punt àlgid amb l'entrega de premis, aquest diumenge 30 d'octubre al matí.